Overslaan naar content

Transport coördinator

Op locatie
 • Etten-Leur, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.783,22 - € 3.976,03 per maandPick Up & Delivery

Functieomschrijving

Als transport coördinator op depot Etten-Leur coördineer, controleer en plan je de uitvoering van de operationele werkzaamheden in het depot met betrekking tot de aanlevering en afhaling van pakketten.

Je stuurt als transport coördinator de chauffeurs aan en begeleid en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD:

 • Je ontvangt de chauffeurs en geeft ze een briefing voordat ze vertrekken. Je checkt de uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs in kleding en gedrag. Jij houdt iedereen zijn aandacht erbij op een vriendelijke maar daadkrachtige manier.
 • Je maakt een praatje met de chauffeurs, ontdekt of ze ergens tegen aan lopen en coacht waar nodig. Je stuurt ze aan en begeleidt en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD.
 • Je kijkt met een kritische blik naar de werkzaamheden en de KPI’s en gaat proactief met verbeteringen aan de gang. Deze bespreek je uiteraard met collega’s van andere afdelingen en onze vervoerders/leveranciers. Jij krijgt alle neuzen dezelfde kant op.
 • In de tussentijd dat je een efficiënte planning aan het maken bent, word je gebeld door leveranciers en klanten. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor klachtenmanagement, handel je altijd tactvol, duidelijk en correct richting je leveranciers en klanten.
 • Als de chauffeurs terugkomen is er nog even tijd voor een debriefing.


Wie worden je collega’s?

Het is een klein maar hecht team bestaande uit 5 collega-coördinatoren die écht hart voor het werk hebben en uitkijken naar jouw komst! Als transport coördinator rapporteer je jouw zaken aan de transport manager.

Vereisten

Wat neem je mee?

Ervaring met coachend leidinggeven is noodzakelijk: je werkt namelijk samen met ca. 30 chauffeurs, stuurt ze aan, neemt ze mee in onze DPD visie en maakt ze enthousiast. En verder:

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo opleiding (voorkeur logistieke richting) met enkele jaren relevante werkervaring of je bent een hbo      starter;
 • Jij bent niet snel van je stuk te brengen en komt stevig over, zonder daarbij de beheersing en vriendelijkheid te verliezen;
 • Jij bent een echte peoplemanager. Je bent gemakkelijk in contact, kan mensen op een vriendelijke manier meenemen in processen en straalt daarbij ook daadkracht uit;
 • Uiteraard kun jij ook paar kunstjes met MS Office Excel. Jij bent een verborgen analist en kunt onze cijfers vertalen naar betekenis. Daarnaast ben jij iemand die zich snel eigen maakt in onze systemen.
 • Flexibiliteit: We zoeken iemand voor dag en avond diensten. De werktijden zijn vanaf 09:00 uur – 17:30 uur / 11:00 uur – 19:30 uur + af en toe op  zaterdag.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2783,22 tot maximaal €3976,03, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55% en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Samen verder?

Ben jij geïnteresseerd in de functie en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature transport coördinator bij DPD Nederland in Etten-Leur!

Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar