Overslaan naar content

Transport coördinator Meppel

Op locatie
 • Meppel, Drenthe, Nederland
€ 2.783,22 - € 3.976,03 per maandPick Up & Delivery

Functieomschrijving

Als transport coördinator op depot Meppel coördineer, controleer en plan je de uitvoering van de operationele werkzaamheden in het depot met betrekking tot de aanlevering en afhaling van pakketten. Je komt te werken in een klein maar hecht team met collega-coördinatoren die écht hart voor het werk hebben en uitkijken naar jouw komst! Als transport coördinator rapporteer je jouw zaken aan de transport manager.


Je stuurt als transport coördinator de chauffeurs aan en begeleid en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD:

 • Je ontvangt de chauffeurs en geeft ze een briefing voordat ze vertrekken. Je checkt de uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs in kleding en gedrag. Jij houdt iedereen zijn aandacht erbij op een vriendelijke maar daadkrachtige manier.
 • Je maakt een praatje met de chauffeurs, ontdekt of ze ergens tegen aan lopen en coacht waar nodig. Je stuurt ze aan en begeleidt en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD.
 • Je kijkt met een kritische blik naar de werkzaamheden en de KPI’s en gaat proactief met verbeteringen aan de gang. Deze bespreek je uiteraard met collega’s van andere afdelingen en onze vervoerders/leveranciers. Jij krijgt alle neuzen dezelfde kant op.
 • In de tussentijd dat je een efficiënte planning aan het maken bent, word je gebeld door leveranciers en klanten. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor klachtenmanagement, handel je altijd tactvol, duidelijk en correct richting je leveranciers en klanten.
 • Als de chauffeurs terugkomen is er nog even tijd voor een debriefing.

Vereisten

Wat neem je mee?

Ervaring met coachend leidinggeven is noodzakelijk: je werkt namelijk samen met ca. 30 chauffeurs, stuurt ze aan, neemt ze mee in onze DPD visie en maakt ze enthousiast. En verder:

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo opleiding (voorkeur logistieke richting) met enkele jaren relevante werkervaring of je bent een hbo starter;
 • Jij bent niet snel van je stuk te brengen en komt stevig over, zonder daarbij de beheersing en vriendelijkheid te verliezen;
 • Jij bent een echte peoplemanager. Je bent gemakkelijk in contact, kan mensen op een vriendelijke manier meenemen in processen en straalt daarbij ook daadkracht uit;
 • Uiteraard kun jij ook paar kunstjes met MS Office Excel. Jij bent een verborgen analist en kunt onze cijfers vertalen naar betekenis. Daarnaast ben jij iemand die zich snel eigen maakt in onze systemen.
 • Flexibiliteit: We zoeken iemand voor dag en avond diensten. De werktijden zijn vanaf 09:00 uur – 17:30 uur / 11:00 uur – 19:30 uur + af en toe op zaterdag.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2783,22 tot maximaal €3976,03, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55% en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Het sollicitatieproces ziet er als volgt uit: na een eerste kennismakingsgesprek, volgt een online assessment dat we in een vervolggesprek met je nabespreken in een tweede gesprek. Daarna volgt het arbeidsvoorwaardengesprek. Na een succesvolle sollicitatieprocedure ontvangen we graag een kopie van jouw diploma’s en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).


Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Donne van der Wal, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29989532.


Wie zijn wij?

Bij DPD Nederland bezorgen we dagelijks wereldwijd miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers. Als onderdeel van Geopost, met 122.000 toegewijde medewerkers, zijn we Europa's grootste pakketverzender en leveren we pakketten naar bijna alle landen. Vanuit ons netwerk en depots bereiken we vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is in Oirschot. Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om onze klantbelofte waar te maken. Onze cultuur wordt gekenmerkt door een can-do-mentaliteit, korte communicatielijnen en een informele sfeer.

Innovatie en duurzaamheid staan centraal in onze strategie. We nemen verantwoordelijkheid naar onze klanten, collega's en de samenleving. We optimaliseren onze processen en dienstverlening continu, gedreven door data en innovatie. Samen werken we aan het realiseren van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar