Overslaan naar content

Teamleider logistiek

Op locatie
 • Veenendaal, Utrecht, Nederland
€ 2.783,22 - € 3.976,03 per maandOperations

Functieomschrijving

Als Teamleider Logistiek ben je samen met je team verantwoordelijk voor het coördineren en optimaliseren van de dagelijkse operationele processen op het depot in Veenendaal. Met jouw leidinggevende capaciteiten zorg je voor een goede basis waarin het hele team zo optimaal mogelijk kan presteren. Het belangrijkste onderdeel is dan ook het aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de medewerkers. Daarnaast werk je aan de optimalisatie van het logistieke proces en krijg je hierin veel ruimte om mee te denken.


Jouw werkzaamheden:

 • Wanneer de shift begint zorg jij dat alle medewerkers aanwezig zijn voor een dagstart, waar je belangrijke informatie en aandachtspunten deelt;
 • Jij zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat KPI’s op basis van Safety, Quality, Cost, Productivity en People worden behaald;
 • Gedurende de dag stuur jij hierop aan en zorg je dat issues opgelost worden. Daarbij bewaak je uiteraard ook de veiligheid en gezondheid van logistiek medewerkers. Gebeurt er toch iets? Dan zorg je ervoor dat incidenten voorkomen worden in de toekomst;
 • Aan het einde van je shift zorg je weer voor een soepele opdracht. Je werkt nauw samen met je collega teamleider en rapporteert aan de Operations Manager van Hub Veenendaal.


Wie worden je collega’s?

Tijdens een shift werk je samen met 3 andere Teamleiders, ieder begeleid een eigen team. Tijdens een shift begeleid en coach jij een team van +/- 10 vaste krachten en +/- 25 uitzendkrachten. Het totale team in Veenendaal bestaat uit 5 Teamleiders Logistiek. Er heerst een prettige sfeer, waar collega’s veel aandacht hebben voor elkaar. Er wordt daadkrachtig en oplossingsgericht intensief met elkaar samengewerkt. Naast samen resultaten behalen, staat werkplezier centraal.

Vereisten

Wat neem je mee?
Met jouw ervaring weet je op de juiste wijze het team te coachen en begeleiden. Jij vindt het belangrijk om elkaar te ondersteunen en weet hierbij ieders talent in te zetten.


Verder neem je mee:

 • Een afgeronde MBO opleiding, bij voorkeur logistieke richting;
 • Ongeveer 1-2 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met LEAN is mooi meegenomen;
 • Je bent een echte teamplayer, stressbestendig en denkt in mogelijkheden;
 • In woord en schrift heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Flexibiliteit; je bent beschikbaar om in twee shifts te werken van maandag tot en met vrijdag tussen 14:00 uur en 22:30 uur, en tussen 22:30 uur en 07:00 uur. Incidenteel werk je op zaterdag.


Ons aanbod

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie. Ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. De volgende stap in jouw carrière. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.


Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in een range van €2.783,- tot €3.976,- afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Een uitdagende functie voor 38,75 uur per week (1,0 fte);
 • Interessante onregelmatigheidstoeslag (ORT): 30% tussen 20:00 uur en 24:00 uur, 45% tussen 00:00 uur en 06:00 uur, 50% op zaterdagen, 100% op feestdagen;
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij de Teamleider die op coachende wijze de verbinding weet te maken met jouw team? Solliciteer dan uiterlijk voor 9 februari 2023 via onze carrière pagina naar de vacature Teamleider Logistiek bij DPD Nederland in Veenendaal! Doorlopend vinden sollicitatiegesprekken plaats.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29105026.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar