Overslaan naar content

Teamleider LYM

Op locatie
 • Veenendaal, Utrecht, Nederland
€ 2.783,22 - € 3.976,03 per maandOperations

Functieomschrijving

Als teamleider LYM ben je dagelijks bezig met het aansturen, optimaliseren en zorgdragen voor de uitvoering van en de controle op het in- en uitgaand pick up-, linehaul- en express verkeer en het organiseren van het yard-terrein conform regio- en operationsbeleid en kwaliteitsstandaarden, met als doel de veiligheid en kwaliteit te waarborgen, kostenefficiency (wachtkosten te minimaliseren) te realiseren en het op de juiste manier bedienen van de afdeling operations alsmede de afdelingen Linehaul- & pick-up planning.

 • Je geeft richting en stuurt aan, begeleidt, coacht en motiveert medewerkers binnen de afdeling Yard Management en het rangeerteam;
 • Je levert een effectieve bijdrage aan ontwikkeling van het beleid inzake Linehaul & HUB.
 • Je zult zorgdragen voor tijdige en relevante managementinformatie ten aanzien van de resultaten en ontwikkelingen van de afdeling;
 • Je zult zorgdragen voor het terugkoppelen van bevindingen ten aanzien van aan de afdeling gerelateerde projecten en opstellen van (tussentijdse) rapportages;
 • Je onderhoudt, beheert en optimaliseert de goederenstromen en transporten in het Transport Management Systeem met betrekking tot aankomst, vertrek en crossdock van laadunits;
 • Je draagt zorg voor adequate en snelle oplossingen bij ad hoc escalaties bij de yard logistiek en emballage en vuil verwerking;
 • Je verzamelt, analyseert en interpreteert gegevens en verwerkt de uitkomsten in verbetervoorstellen, o.a. gericht op administratieve, logistieke en operationele processen;
 • Je anticipeert en denkt mee in projecten als project lid of projectleider, door middel van het analyseren en onderzoeken van de aan het project gerelateerde vraagstukken op het gebied van de eigen discipline.


Wie worden je collega’s?

Als teamleider LYM werk je met verschillende collega’s samen. Ieder met zijn eigen unieke kwaliteiten en inbreng, waardoor het team elkaar goed aanvult. Met hart voor DPD geven ze iedere dag 100%! Je rapporteert aan de hub manager.

Vereisten

Jij neemt mee aan kennis en ervaring:

 • Mbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van de Engelse taal en Nederlandse taal (pre) in woord en geschrift;
 • Je bent resultaatgericht, een initiatiefnemer, een echte teamleider.


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Je komt te werken in een dynamische omgeving met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Verder heb je de mogelijkheid om door te groeien, je breed te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen.

Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 2783,22 tot ongeveer € 3976.03 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Een uitdagende functie voor 38,75 uur per week (1,0 fte);
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature Teamleider LYM bij DPD Nederland in Oirschot. Een assessment, screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.

Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar