Overslaan naar content

Skilled IT support medewerker

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.565,76 - € 3.976,03 per maandIT

Functieomschrijving

Als skilled IT support medewerker ben je verantwoordelijk voor het verlenen van eerste- en tweedelijns technische ondersteuning aan collega’s die vragen of problemen hebben met hun software, hardware of netwerk op de verschillende locaties van DPD NL. Dit doe je door een hoge kwaliteit van technische ondersteuning aan interne klanten te bieden binnen onze SLA's. Daarnaast kijk je waar procesverbeteringen en veranderingen mogelijk zijn. Om zo de servicekwaliteit te verbeteren en de kosten te verlagen.


Hoe ziet je dag er bijvoorbeeld uit? Nadat je een kop koffie gepakt hebt, start je je laptop op en zie je dat er in TopDesk een aantal tickets voor je klaar staan. Hier ga je direct mee aan de slag en belt de collega op om meer te horen over zijn technische probleem. Zodra je deze ticket afgehandeld hebt, staat de volgende vraag over licenties al voor je klaar. Na de lunchpauze ga je in een van onze depots aan de slag met de operational IT devices. In dit geval is er een storing aan een van de handhelds die je gaat oplossen.


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je beantwoordt vragen van klanten via telefoon, e-mail of chat en het oplossen van hun technische problemen op een efficiënte en professionele manier;
 • Je legt de voortgang van de ticket zorgvuldig vast in TopDesk (inclusief de probleemstelling, diagnose, oplossing en follow-up);
 • Je draagt zorg dragen voor klanttevredenheid door ervoor te zorgen dat elk probleem volledig is opgelost en de klant begrijpt hoe dit is gedaan;
 • Complexere problemen verwijs je door naar andere technische teams als dat nodig is;
 • Je draagt bij aan het creëren van kennisbanken en handleidingen zodat klanten zelf eenvoudige problemen op kunnen lossen;
 • Je verzorgt de inkoop, uitgifte en registratie van hardware van de werkplek en overige IT.


Jouw collega’s

Het Support Team is een nieuw team binnen DPD, dat nauw samenwerkt met de beheer organisatie en leveranciers. Samen vormen jullie een hecht team waarbij naast je professionele inbreng ook een gezonde dosis humor gewaardeerd wordt. De skilled IT Supportmedewerker binnen DPD is een brede rol met veel aandachtsgebieden binnen een groeiend team.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde mbo-opleiding in de richting van ICT of vergelijkbaar.;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie of klantenservice-omgeving;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en Engels;
 • Je hebt kennis van en ervaring met het oplossen van technische problemen op het gebied van software, hardware en netwerkconfiguraties;
 • Je hebt kennis van Microsoft 365;
 • Je hebt ervaring met het gebruik van ticketing- en/of klantvolgsystemen Topdesk en kennis van ITIL-processen is een pre;
 • Je bent een teamspeler met een klantgerichte instelling en probleemoplossend vermogen.


Wat biedt DPD jou?

Een dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. De cultuur is informeel, open en er is alle ruimte voor initiatieven en eigenaarschap. En natuurlijk biedt DPD jou een aantrekkelijk 'pakket' aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris afgestemd op jouw ervaring en expertise tussen € 2565,76 - € 3976,03 bruto per maand bij een volledige werkweek (38,75 uur);
 • Je pensioen is goed geregeld, met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Werk je fulltime, dan krijg je 25 vakantiedagen per jaar;
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen; DPD is een groeiende organisatie en dat biedt volop kansen voor jouw persoonlijke groei!


Samen verder?

Heb jij interesse in deze vacature? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature skilled IT support medewerker bij DPD Nederland in Oirschot! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Donne van der Wal, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29989532.

Wie zijn wij?

Bij DPD Nederland bezorgen we dagelijks wereldwijd miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers. Als onderdeel van Geopost, met 122.000 toegewijde medewerkers, zijn we Europa's grootste pakketverzender en leveren we pakketten naar bijna alle landen. Vanuit ons netwerk en depots bereiken we vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is in Oirschot. Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om onze klantbelofte waar te maken. Onze cultuur wordt gekenmerkt door een can-do-mentaliteit, korte communicatielijnen en een informele sfeer.

Innovatie en duurzaamheid staan centraal in onze strategie. We nemen verantwoordelijkheid naar onze klanten, collega's en de samenleving. We optimaliseren onze processen en dienstverlening continu, gedreven door data en innovatie. Samen werken we aan het realiseren van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar