Overslaan naar content

Senior accountmanager retail

Op locatie
 • Veenendaal, Utrecht, Nederland
€ 3.134 - € 4.477 per maandSales

Functieomschrijving

DPD Nederland, een toonaangevende speler in de logistieke sector, zoekt een gedreven senior accountmanager retail om ons team te versterken. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitbreiding van ons retail netwerk en draag je bij aan het vergroten van de naamsbekendheid binnen de betreffende regio. Je rapporteert aan de retail manager en werkt nauw samen met verschillende interne afdelingen.


Wat ga je doen?

Ben jij de senior accountmanager retail die we zoeken? Als senior accountmanager retail is jouw kernverantwoordelijkheid het onderhouden van continue communicatie met zowel interne als externe klanten. Dit omvat het tijdig, accuraat en volledig verstrekken van relevante informatie, zowel op verzoek als proactief. Een sleutelrol in jouw takenpakket is het waarborgen van een optimale klantbeleving door een flexibele en klantgerichte houding binnen de vastgestelde richtlijnen. Actief luisteren naar klantwensen draagt bij aan een positieve klantervaring en tevredenheid, zowel bij huidige als potentiële klanten.


Specifieke taken omvatten het actief benaderen en contracteren van (potentiële) pickup partners, opstellen van doelgerichte actieplannen voor marktbenadering, proactief beheren van relaties, minimaliseren van afbreukrisico, waarborgen van optimale samenwerking met partners, begeleiden en opleiden van partners, efficiënt samenwerken met de pickup binnendienst en de transport afdelingen per depot, en zorg dragen voor AVG-naleving inclusief rapportage van overtredingen en datalekken aan de afdeling Legal.


Verder ga jij aan de slag met:

 • Het verder uitwerken van de business point en reseller propositie en uitrol in Nederland;
 • Het acquireren van business points en resellers in Nederland;
 • Het samenwerken met accountmanagers retail in de groei van business points en resellers;
 • Eindverantwoordelijk in de groei van het netwerk aan business points en resellers;
 • Realiseren van volume groei bij de business points.

Vereisten

Wij zoeken een gedreven professional die?

 • Je bent een resultaatgerichte professional met uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je hebt een commerciële opleiding op MBO-niveau afgerond en hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen een retail omgeving;
 • Je hebt gedegen kennis van kantoorautomatisering en ervaring met projectmatig werken;
 • Je bent in staat om informatie zelf te zoeken en te verkrijgen bij klanten en binnen de organisatie;
 • Je neemt initiatief en bent resultaatgericht;
 • Je bent zelfverzekerd en durft een stap voorwaarts te zetten;


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Je komt te werken in een dynamische omgeving met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Verder heb je de mogelijkheid om door te groeien, je breed te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen.

Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 3.134,- tot € 4.477,- bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Een uitdagende functie voor 38,75 uur per week (1,0 fte);
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Een interessante bonusregeling.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature senior accountmanager retail bij DPD Nederland. Een assessment, screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.

Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar