Overslaan naar content

Pricing Manager

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.949 - € 5.641 per maandMarketing

Functieomschrijving

Als pricing manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, optimaliseren, implementeren en waarborgen van een correcte uitvoering van het (strategische) prijsbeleid en het proces rondom offertes voor DPD. Het doel is om maximale omzet en marges per klant(segment) te realiseren.


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor de jaarlijkse prijscampagne van DPD, waarbij je nauw samenwerkt met marketing en sales.
 • Je ontwikkelt en optimaliseert een strategisch prijsbeleid voor DPD, afgestemd op de commerciële doelstellingen. Het doel is om op basis van klantwaarde maximale omzet te realiseren voor producten en diensten.
 • Je implementeert een nieuw of aangepast prijsbeleid in werkprocessen en systemen om correcte toepassing te waarborgen.
 • Je analyseert omzet en marges voor afgenomen producten en diensten op klant(segment)niveau. Dit dient als basis voor evaluatie en bijstelling van het prijsbeleid op zowel algemeen niveau als per klant.
 • Je geeft input aan de afdeling marketing voor productontwikkeling, gericht op het waarborgen van samenhang tussen de commerciële waarde en prijsstelling van verschillende producten en diensten.
 • Je stuurt medewerkers binnen de subafdeling aan, coördineert werkzaamheden, geeft instructies en toelichting waar nodig, stelt prioriteiten, monitort voortgang en kwaliteit, en stuurt bij indien nodig.


Wie worden je (directe) collega's?

Je maakt deel uit van een klein subteam onder leiding van de manager Pricing & Commercial Excellence. Samen met drie andere collega’s werk je aan het ontwikkelen, implementeren en optimaliseren van het prijsbeleid voor DPD. Het zijn gedreven en professionele collega’s en door jullie nauwe samenwerking zorgen jullie ervoor dat de commerciële doelstellingen worden vertaald naar een strategisch prijsbeleid.

Vereisten

Wat neem jij mee?

 • Hbo/wo werk- en denkniveau (bijvoorbeeld studierichting econometrie, wiskunde of business analytics);
 • Je hebt kennis van commerciële processen en affiniteit met cijfers;
 • Je hebt inzicht in ICT ontwikkelingen en vertaalt deze naar toepasbaarheid voor jouw vakgebied.
 • Je hebt analytische vaardigheden en het vermogen om conclusies te trekken op basis van data
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 3.949,33 tot € 5.641,89 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Contract voor 38,75 uur (1,0 fte);
 • Kilometervergoeding;
 • 25 vakantiedagen;
 • Aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature pricing manager bij DPD Nederland in Oirschot.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Donne van der Wal, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29989532.

Wie zijn wij?

Bij DPD Nederland bezorgen we dagelijks wereldwijd miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers. Als onderdeel van Geopost, met 122.000 toegewijde medewerkers, zijn we Europa's grootste pakketverzender en leveren we pakketten naar bijna alle landen. Vanuit ons netwerk en depots bereiken we vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is in Oirschot. Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om onze klantbelofte waar te maken. Onze cultuur wordt gekenmerkt door een can-do-mentaliteit, korte communicatielijnen en een informele sfeer.


Innovatie en duurzaamheid staan centraal in onze strategie. We nemen verantwoordelijkheid naar onze klanten, collega's en de samenleving. We optimaliseren onze processen en dienstverlening continu, gedreven door data en innovatie. Samen werken we aan het realiseren van onze doelen.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar