Overslaan naar content

Operations manager

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.949 - € 5.641 per maandOperations

Functieomschrijving

Als operations manager ben je eindverantwoordelijk voor het coördineren, plannen en controleren van de uitvoering van de dagelijkse operationele werkzaamheden in de hub met betrekking tot de verwerking van de inkomende en uitgaande pakketten.

 • Hub Eindhoven is onze grootste hub waar we 6 dagen per week als schakel in het grootste Europese netwerk van pakketvervoer werken. Met volumes die jaarlijks groeien tussen de 10% en 30% blijft continue verbeteren een van de pijlers van onze organisatie. In deze continue dynamiek begrijp jij dat het succes van het proces voor het grootste deel afhankelijk is van je medewerkers. Je begeleidt, coacht en motiveert in totaal 5 teamleiders op hun leidinggevende capaciteiten, probleemoplossend en anticiperend vermogen en hun persoonlijke groei. De teamleiders geven op hun beurt weer leiding aan zo’n 130 medewerkers. Met jouw people manager skills geef je de juiste aandacht en zorg je voor een glimlach op de gezichten van je collega’s;
 • Jij brengt rust, regelmaat én resultaat in het totale hub proces. Dit doe je door het overzicht te hebben, analyses te maken en verbetervoorstellen te vertalen naar pragmatische implementatieplannen. Daarbij neem je het initiatief en betrek je belangrijke ketenpartners in het continue optimalisatieproces. Je stuurt op KPI’s als productiviteit en kwaliteit en zorgt ervoor dat processen zoveel mogelijk gestandaardiseerd worden, maar het belangrijkste is medewerkerstevredenheid;
 • Jij werkt nauw samen met drie collega operations managers in een drie ploegen dienst en de hub manager als jouw leidinggevende. Je zorgt voor een soepele overgang tussen de operatie en transport en met jouw scherpe overkoepelende visie op het proces, de mensen en de ontwikkelingen creëren jullie samen specifiek depotbeleid. Je deelt je kennis ook door actief deel te nemen in projecten.


Wat biedt de functie jou?

 • Een spilfunctie in een omgeving waarin geen dag hetzelfde is. Je wordt op vele vlakken uitgedaagd, maar zonder wrijving geen glans! Iedere dag leer en ontwikkel je jezelf in een bedrijf dat ook groeiende is;
 • Voor die logistieke en ervaren professional die een stap wil zitten: jij kan hier echt iets neerzetten. Er is ruimte voor jouw initiatieven en creatieve inbreng onder het motto ‘kan niet bestaat niet!’’;
 • Je werkt met mensen in een specifieke DPD dynamiek. Wat dat inhoudt, ga je vanzelf ervaren. Jouw mensenkennis en skills van verandermanagement kan je hier optimaal inzetten;
 • We houden van open en eerlijke communicatie in een informele bedrijfscultuur.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Jij hebt doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en hebt oog voor de mens én het proces. Verder heb je een analytisch denkvermogen en goede communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als in Engels. Je bent gedreven om de dagelijkse operationele werkzaamheden in de hub in goede banen te leiden. En verder:

 • Werk- en denkniveau op mbo+ / hbo-niveau;
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in de logistieke branche;
 • Leiderschapskwaliteiten om grote groepen medewerkers aan te sturen;
 • Ervaring met LEAN en kennis van het managementsysteem (ISO-norm 9001 & 14001) is een pre;
 • Flexibiliteit. Jij bent in staat om in 3 wisselende diensten te werken; van 22:00 tot 06:30, 14:00 tot 22:30 en 06:00 tot 14:30.


Ons aanbod
Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Je komt te werken in een dynamische omgeving met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Verder heb je de mogelijkheid om door te groeien, je breed te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen.

Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van €3949,33 tot €5641,89 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen,
 • Een aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap;


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan direct bij DPD Nederland. Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.


Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Bij DPD Nederland bezorgen we dagelijks wereldwijd miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers. Als onderdeel van Geopost, met 122.000 toegewijde medewerkers, zijn we Europa's grootste pakketverzender en leveren we pakketten naar bijna alle landen. Vanuit ons netwerk en depots bereiken we vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is in Oirschot. Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om onze klantbelofte waar te maken. Onze cultuur wordt gekenmerkt door een can-do-mentaliteit, korte communicatielijnen en een informele sfeer.

Innovatie en duurzaamheid staan centraal in onze strategie. We nemen verantwoordelijkheid naar onze klanten, collega's en de samenleving. We optimaliseren onze processen en dienstverlening continu, gedreven door data en innovatie. Samen werken we aan het realiseren van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar