Overslaan naar content

Inkoper IT

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.949 - € 5.641 per maandFinance

Functieomschrijving

Als inkoper IT ben je verantwoordelijk voor het optimaal inkopen van IT-gerelateerde producten en diensten om de operationele behoeften van de organisatie te ondersteunen. Hierbij kun je denken aan zowel software pakketten als hardware. Dit is ongeveer 60% van je werkzaamheden. Daarnaast houd je je onder andere ook bezig met de inkoop van facilitaire zaken. 


Deze functie is nieuw binnen DPD en je hebt dus de mogelijkheid om zelf een verdere invulling te geven. Dit doe je natuurlijk samen met de manager Procurement. 


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Identificeren van inkoopbehoeften op het gebied van IT en samen met IT deze behoefte vorm geven;
 • Volgen van marktontwikkelingen en trends binnen de IT-sector en het identificeren van passende (en nieuwe) leveranciers;
 • Beheren van inkoopbudgetten;
 • Bijdragen aan het optimaal functioneren van de IT processen;
 • Leveranciersmanagement waarbij je kunt denken aan bijvoorbeeld coördineren en onderhandelen met leveranciers, afsluiten van inkoopcontracten, bewaken van de gemaakte prijs- en volumeafspraken en het evalueren van leveranciersprestaties.


Wie worden je (directe) collega’s?

De afdeling inkoop is onderdeel van de finance afdeling. Dit is een klein team van 2 collega's dat valt onder de manager Procurement. De afdeling is volop in ontwikkeling. Dit biedt veel kansen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Binnen het finance team worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waarin plezier en samenwerking centraal staan.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau en NEVI;
 • Je hebt een aantal jaar relevante (IT) inkoop ervaring in inkoop waardoor je specifieke kennis hebt van IT-producten en -diensten;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden; 
 • Je hebt inzicht in juridische aspecten van contracten;
 • Je hebt uitstekende communicatieve skills in het Nederlands en Engels.


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 3.949,33 tot € 5.641,89 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Contract voor 31 tot 38,75 uur (0,8 – 1,0 fte);
 • Kilometervergoeding;
 • 25 vakantiedagen;
 • Aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature inkoper IT bij DPD Nederland in Oirschot. Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.


Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar