Overslaan naar content

Financial accountant

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.134 - € 4.477 per maandFinance

Functieomschrijving

Als financial accountant ben je verantwoordelijk voor een juiste verwerking in het grootboek van de financiële stromen van alle activiteiten in het bedrijf. Je beheerst en optimaliseert procedures en je draagt bij aan efficiënte werkprocessen. In deze belangrijke en uitdagende rol krijg je volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.


Hoe ziet jouw takenpakket eruit?

 • Je zorgt samen met je collega’s voor een accurate maand- en jaarafsluiting, waarbij je geconstateerde verschillen en onregelmatigheden oplost;
 • Je onderhoudt contacten met de diverse afdelingen binnen het bedrijf om het bovenstaande te realiseren;
 • Je voorziet de afdeling Control van informatie, zodat zij hun business analyses kunnen maken;
 • Je zorgt ervoor dat balansdossiers en andere documentatie steeds up-to-date zijn;
 • Je vertegenwoordigt de financiële administratie in verbeterprojecten;
 • Je ondersteunt bij compliance activiteiten, denk hierbij aan jaarwerk, belastingaangiften en (interne) audits.


Wie worden je (directe) collega’s?

Net als in de rest van de organisatie ligt de focus binnen onze Finance afdeling op kwaliteit. Je gaat werken in een team dat gedreven en ondernemend is. Finance & Administration bestaat uit de afdelingen Accounts Payable (3 medewerkers) en GL Accounting (3 medewerkers). Je gaat rapporteren aan de manager accounting en FP&A.


De afdeling is volop in ontwikkeling. Dit biedt veel kansen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Binnen het Finance team worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waarin plezier en samenwerking centraal staan.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Een frisse blik en veel energie om zaken aan te pakken. Je bent positief ingesteld, zelfstandig, stressbestendig en accuraat. Je toont doorzettingsvermogen en bent initiatiefrijk. Je hebt kennis van en inzicht in de procedures en richtlijnen binnen het werkgebied. Je hebt de ambitie om op termijn door te groeien naar een bredere rol.


En ook:

 • Een afgeronde Hbo opleiding in de financieel-economische richting en tenminste 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Kennis van ERP systemen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat biedt DPD jou?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 3.134 tot ongeveer € 4.477 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Contract voor 31 uur tot 38,75 uur (0,8 - 1,0 fte);
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature financial accountant bij DPD Nederland in Oirschot. Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Donne van der Wal, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29989532.

Wie zijn wij?

Bij DPD Nederland bezorgen we dagelijks wereldwijd miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers. Als onderdeel van Geopost, met 122.000 toegewijde medewerkers, zijn we Europa's grootste pakketverzender en leveren we pakketten naar bijna alle landen. Vanuit ons netwerk en depots bereiken we vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is in Oirschot. Onze medewerkers zetten zich dagelijks in om onze klantbelofte waar te maken. Onze cultuur wordt gekenmerkt door een can-do-mentaliteit, korte communicatielijnen en een informele sfeer.

Innovatie en duurzaamheid staan centraal in onze strategie. We nemen verantwoordelijkheid naar onze klanten, collega's en de samenleving. We optimaliseren onze processen en dienstverlening continu, gedreven door data en innovatie. Samen werken we aan het realiseren van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar