Overslaan naar content

Credit controller

Op locatie
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
€ 2.565,76 - € 3.665,37 per maandFinance

Functieomschrijving

Als employee credit control draag je zorg voor het debiteuren proces in de breedste zin van het woord en word je samen met het team credit control van A tot Z verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer van DPD Nederland.


Wat betekent dit in de praktijk?

 • Minimaliseren van het vervallen debiteurensaldo;
 • Motiveren en bewegen van klanten en collega’s tot snelle actie;
 • Analyse uitvoeren op de transacties en op basis hiervan de business adviseren;
 • Contact onderhouden met incassobureaus en curatoren;
 • Oplossen van complexe disputen op uitstaande facturen in samenwerking met de betreffende (account)manager;
 • Proactief een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van creditmanagement binnen DPD Nederland.


Wie worden je (directe) collega’s?

Een betrokken en ervaren team dat bestaat uit 5 debiteurenbeheerders/credit controllers. Er is sprake van een goede onderlinge samenhang en sfeer. Dagelijks wordt het werk verdeelt tijdens de dag start en gezamenlijk werk je aan de optimalisatie van de processen.


De afdeling is in ontwikkeling, waarbij de afgelopen jaren mooie resultaten zijn behaald. Initiatieven en verbetervoorstellen worden gestimuleerd. Er is sprake van een informele sfeer in het team en iedere maand wordt een lunch georganiseerd voor de complete Finance afdeling.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Het is belangrijk dat je accuraat werkt en dat je vasthoudend, oplossingsgericht, cijfermatig en communicatief sterk bent. Je hebt kennis van en inzicht in de procedures binnen het werkgebied.
 • mbo-4 werk- en denkniveau;
 • Kennis van MS Office;
 • Kennis van het ERP systeem JD Edwards is een pré;
 • Enige ervaring met kredietverzekeringen, creditchecks en het beoordelen hiervan.


Ons aanbod
Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een salaris tussen de € 2.565,76 – € 3.665,37 (o.b.v. fulltime) afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Contract voor 38,75 uur (1,0 fte);
 • Kilometervergoeding;
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature employee credit control bij DPD Nederland in Oirschot. Een assessment, screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar