Overslaan naar content

Content specialist

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
 • Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland
+1 meer
€ 3.466 - € 4.952 per maandMarketing

Functieomschrijving

Als content specialist schrijf je effectieve communicatie en content. Denk daarbij bijvoorbeeld aan content voor de nieuwsbrief of voor onze social media kanalen. Het is daarbij belangrijk dat deze communicatie in lijn is met de strategische marketingdoelstellingen. 


Met jouw communicatie inspanningen draag je bij aan onze commerciële doelstellingen. Daarnaast is de content belangrijk voor de klanttevredenheid en de medewerkerstevredenheid. Jouw content zorgt voor een herkenbare positieve merkidentiteit en positionering van DPD Nederland. Je werkt hiervoor samen met de andere marketing collega's.


Jouw werkzaamheden:

 • Je analyseert communicatievraagstukken en legt verbanden;
 • Daarbij ga je zelf aan de slag om content te schrijven die aansluit bij onze interne en externe doelgroepen;
 • Hiervoor werk je nauw samen met de andere marketing collega's en collega's van andere afdelingen; 
 • Je herkent het belang achter informatie(bronnen);
 • Je signaleert knelpunten, mogelijkheden en potentiële risico's en komt met oplossingen hiervoor.


Wie worden je collega’s?

In deze functie ga je werken in het digital & marketing team dat volop in ontwikkeling is. Initiatieven en verbetervoorstellen worden gestimuleerd en er heerst een informele sfeer in het team. Je rapporteert aan de manager marketing & services digital marketing. DPD Nederland heeft meerdere locaties in Nederland. Zo is het mogelijk om op de locatie Amsterdam te werken, maar ook in Oirschot of op andere vestigingen in Nederland.

Vereisten

Wie ben jij?

In deze functie werk je samen met de marketing collega's. Je bent een spil in de organisatie als het gaat om interne en externe communicatie. Het ene moment praat je met Erik, onze CEO, en daarna heb je een afspraak met een van de sales managers over een nieuwsbrief voor onze klanten. Door jouw expertise ben je een goede gesprekspartner voor de verschillende gesprekspartner. Je houdt ze op de hoogte van de stand van zaken van hun content vraagstuk.


En verder: 

 • Heb je een hbo opleiding op gebied van journalistiek of tekstschrijven;
 • Heb je 5 jaar aantoonbare ervaring in de ontwikkeling en uitvoering van interne en externe contentstrategieën en -beleid;
 • Heb je kennis en ervaring van branding, online communicatie en social media. Je weet hoe de digitale wereld in elkaar zit.


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 3.466 tot € 4.952 bruto per maand op fulltime basis en afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Contract voor 27 tot 38,75 uur (0,7 – 1,0 fte);
 • Kilometervergoeding;
 • 25 vakantiedagen;
 • Aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature content specialist bij DPD Nederland. Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar