Overslaan naar content

Business analist IT

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 4.454,5 - € 6.363,57 per maandIT

Functieomschrijving

“De brug willen slaan tussen Finance en IT” Als business analyst IT vertaal je project- en procesmatig de behoefte vanuit de financiële organisatie. Je weet deze behoefte in te passen in het DPD landschap en zet deze om in de juiste specificaties, zodat jouw professionele IT partners in en buiten Nederland doelgericht aan de slag kunnen. Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en invulling van de toekomst van finance binnen DPD.


Wat betekent dat in de praktijk?

 • Van strategie naar oplossing: Je vertaalt de bedrijfsstrategie naar diverse oplossingen. Waar zit de dagelijkse behoefte, hoe past dit binnen de strategie van DPD en welke oplossing past hierbij?
 • Projectmanagement: Je ondersteunt de projectmanagers bij de projectdefinitie, het bijdragen aan de business case, het challengen van het projectteam en het coördineren van de werkzaamheden in het project, in relatie tot business analyse.
 • Procesoptimalisatie: Je identificeert zelf verbeteringen in de huidige processen, analyseert de beschikbare informatie en documenten, betrekt jouw business partners en implementeert samen een betere oplossing ter verhoging van onze klanttevredenheid of procesefficiency.
 • Functioneel ontwerpen: Je bent voor vele processen de counterpart van onze financiële business. Jij kent de dagelijkse werkzaamheden, bijbehorende systemen en processen en weet wat de impact is van ogenschijnlijk kleine veranderingen. Je maakt het functioneel ontwerp en beoordeelt het technisch ontwerp.
 • Innovatie: De oplossing van vandaag is de legacy van morgen. Jij balanceert tussen stabiliteit en verbeteren. Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van ICT, stimuleert innovatie en adviseert jouw businesspartners, managementteam IT en directie DPD hierin.


Jouw werkomgeving?

Het team Business Applications werkt hybride vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en bestaat uit 3 business analysten, 2 solution architecten, 4 (functioneel) applicatiebeheerders en de manager business applications.


In deze functie werk je autonoom en heb je de focus op finance. Daarnaast vervul je ook een centrale rol in de organisatie en werk je intensief samen met collega's van diverse afdelingen waaronder de andere ICT afdelingen.


Vereisten

Wat neem jij mee?

Je bent analytisch sterk en je weet goed de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk. Je werkt proactief, stelt de vraag achter de vraag en weet de behoefte te vertalen naar requirements. Met jouw nieuwsgierigheid, daadkracht en overtuiging weet jij veranderingen en verbeteringen door te voeren.


Verder neem jij mee:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of 5 jaar als functioneel beheerder ben je toe aan een volgende stap;
 • Je hebt kennis van IT;
 • Je hebt ervaring met informatie- en procesanalyses en met projectmatig werken.


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Je komt te werken in een dynamische omgeving met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Verder heb je de mogelijkheid om door te groeien, je breed te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen.


Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 4454,50 tot ongeveer € 6363,57 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise bij een volledige werkweek (38,75 uur);
 • Je pensioen is goed geregeld, met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • De mogelijkheid om deels thuis te werken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk;
 • Werk je fulltime, dan krijg je 25 vakantiedagen per jaar;
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen; DPD is een groeiende organisatie en dat biedt volop kansen voor jouw persoonlijke groei


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature business analist IT bij DPD Nederland in Oirschot. Een assessment, screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29677416.

Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar