Overslaan naar content

Account manager fieldsales Noord

RemoteZwolle, Drenthe, Nederland€ 3.450,88 - € 4.929,83 per maandSales

Functieomschrijving

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor je eigen klantportfolio en zorg je voor uitbreiding van het verkoopvolume en klanttevredenheid. Het portfolio kenmerkt zich door een grote diversiteit aan klanten waarbij de focus ligt op beheer en verdere uitbouw van bestaande relaties. Op jouw manier vergroot je de naamsbekendheid van DPD door het introduceren en aanbieden van de producten en services. Hiermee realiseer je jouw doelstellingen en vergroot je het marktaandeel. Jij bent business partner, consultant, relatiebeheerder en analist in één!


Dit ga je doen:

 • Introduceren en aanbieden van (nieuwe) DPD producten om het aandeel te vergroten bij de klant. Dit doe je mede door up selling en cross selling;
 • Proactief beheren, onderhouden en verder uitbouwen van bestaande relaties;
 • Samen met onze afdeling sales support verricht je administratieve werkzaamheden, zoals het opstellen van bezoekrapporten, offertes en het maken van rapportages over de behaalde resultaten;
 • Daarnaast zorg je voor een up-to-date CRM-systeem (Salesforce).

Je gaat werken in de regio Noord-Oost Nederland (Zwolle en omgeving, Drenthe, Overijssel) en zal werkzaam zijn vanuit ons depot in Veenendaal.


Wie worden je collega’s?

Je maakt onderdeel uit van een collegiaal en hulpvaardig team dat bestaat uit 6 collega accountmanagers en 5 sales support agents. Het team gaat informeel met elkaar om en de funfactor is belangrijk. De samenwerking staat voorop en prestaties worden beloond. Daarnaast werk je met verschillende afdelingen binnen DPD samen om het meest optimale resultaat te behalen.

Vereisten

Wat neem je mee?

Jij hebt doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en neemt initiatief. Verder ga je goed voorbereid in gesprek en ben je de sparringpartner voor onze (potentiële) klanten. Je draagt zorg voor een duidelijk overzicht in jouw administratie en accountplan.

En verder heb je:

 • Hbo werk- en denkniveau en 3 jaar werkervaring in de commerciële buitendienst/verkoop;
 • Sterke onderhandelings- en analytische skills;
 • Uitstekende beheersing van het Engels en het Nederlands in woord en geschrift;
 • Aantoonbaar succesvolle ervaring in sales;
 • Ervaring in (pakket)logistiek is een pré;
 • Je bent woonachtig binnen(of tegen) het Rayon;
 • Je hebt ervaring in sales / accountmanagement (en bij voorkeur dienstverlening).

Tevens ontvangen we voor deze functie graag een motivatiebrief van kandidaten.


Ons aanbod

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie met ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. Echt de volgende stap in jouw carrière. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van €3466 tot ongeveer €4952 bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Een aantrekkelijke bonusregeling;
 • Een onkostenvergoeding;
 • 25 vakantiedagen, leaseauto, gunstige pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.


Samen verder?
Zorg jij als Accountmanager voor een uitbreiding van ons marktaandeel? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Accountmanager bij DPD Nederland in Noord-Nederland.  Doorlopend vinden de gesprekken plaats.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat uit minimaal twee gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.
Een screening van jouw diploma, assessment en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.
Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar