Skip to content

Workforce Management Specialist

Nederland, Noord-Brabant, OirschotOperations

Functieomschrijving

Jouw functie in het kort

Als Workforce Management Specialist ben je verantwoordelijk voor het workforce management van beide hubs van DPD (Eindhoven en Veenendaal). Een goede planning en bezetting is namelijk een van de voorwaarden voor een succesvolle operatie. We zijn gestart ons daarin verder te professionaliseren, met een verbeterde focus op geforecaste volumes en een aanzet tot een versterkte tactische planning. In de verdere uitbouw hiervan ben jij leading, ook cross functioneel, in samenwerking met lijnmanagement en de afdeling I&A (Insights & Analytics).


Wat betekent dat in de praktijk

 • Operationele en tactische planning, ontwikkelen en optimaliseren van een workforce management cyclus ten behoeve van performance management;
 • Dagelijkse en wekelijkse performance cyclus met onze uitzendpartners (1 hoofdpartij en meerdere indirecte leveranciers);
 • Verantwoordelijk voor optimale balans tussen eigen medewerkers, flexibele arbeid en flexmedewerkers;
 • Mede verantwoordelijk voor onze skillmatrix (kennis en vaardigheden medewerkers) en ons opleidingsplan alsmede het pro-actief actueel houden van beide zaken samen met de Operations Managers en HUB managers;
 • Participeren in projecten als activity based clocking en op termijn plannen van eigen medewerkers.

Afhankelijk van jouw eigen succes creëer je binnen DPD je eigen carrièrepad!

Jouw plek in de organisatie?

De Workforce management specialist rapporteert aan de Hub Director, maar je bent in je dagelijkse werk voornamelijk in gesprek met de Operations Managers, Hub Managers en de diverse uitzendpartijen. Jouw standplaats is hub Eindhoven te Oirschot.

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een planningsrol binnen een complexe (logistieke) omgeving;
 • Ervaring in de rol van projectleider;
 • Actuele kennis van de Arbeidstijdenwet;
 • Kennis van workforce management/ ervaring met een workforce management tool is een pre;
 • Goede kennis van Excel.

Ben je nieuwsgierig geworden, maar pas je niet helemaal in het ideaal plaatje? Meld je toch aan, we komen alsnog graag met je in contact.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een fulltime functie / 32 uur is bespreekbaar;
 • Een passend salaris van €3460 tot maximaal €4950 afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;
 • Flexibiliteit in werktijden;
 • Thuiswerkmogelijkheden


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Meer informatie? Neem contact op met onze Recruiter Max van Ooijen via m.vanooijen@dpd.nl of 0615298229.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar