Skip to content

Workforce Management Agent

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandOperations

Functieomschrijving

Met hart voor DPD zetten onze medewerkers zich iedere dag voor 100% in om onze klantbelofte waar te maken. We zijn een groeiende organisatie, daarom zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Om precies te zijn een Workforce Management Agent voor de hub in Oirschot en Veenendaal. Ben jij op zoek naar een mooie uitdaging bij een ambitieus en informeel bedrijf? Dan leren we jou graag kennen!


Dit ga je doen

Iedere dag worden er grote hoeveelheden pakketten verwerkt in onze hubs. Jij zorgt, samen met de WFM Specialist, dat de workforce zo efficiënt mogelijk ingezet wordt, met als doel dat er geen enkel pakket achter blijft in de hubs. We zijn gestart met het verder professionaliseren van het workforce management. Dit doen we met een verbeterde focus op geforecaste volumes. Daarbij heb jij het doel om de ingerichte WFM cyclus te borgen. Verder ben jij verantwoordelijk voor:

 • Ondersteunen bij het managen van SLA’s van suppliers;
 • Controle op de juiste en volledige informatieverwerking van de gewerkte uren en tarieven van flexkrachten werkzaam in de hubs;
 • Het voorbereiden van performance overleggen met flex-leveranciers;
 • Contacten onderhouden met onze flexpartners;
 • Het inzichtelijk maken van data zoals ongewenst verloop, verblijfsduur en ziekteverzuim van flexkrachten.
 • Een optimale personele planning van de vaste medewerkers in de hubs;


Dit is jouw team

De Workforce Management Agent rapporteert aan de WFM Specialist. Je bent in je dagelijkse werk voornamelijk in gesprek met de Operations Managers, Hub Managers, afdeling Finance en de diverse uitzendpartijen. Jouw standplaats is het hoofdkantoor te Oirschot.


Wie zijn wij?
Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.

Vereisten

Jouw pakket?

Jij vind het leuk om aan de slag te gaan in een dynamische omgeving met een hoge tempo. Daarbij ben je stressbestendig, administratief sterk en weet jij structuur aan te brengen en te behouden. Ook kan je met jouw overtuigingskracht de verschillende stakeholders mee krijgen in de genomen beslissingen. En verder:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal mbo-niveau;
 • Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke rol, ervaring met personeelsplanning is een pré;
 • Je kan goed samenwerken, maar je bent ook zelfstandig;
 • Je werkt nauwkeurig en efficiënt;
 • Outlook en Excel hebben voor jou niet al te veel geheimen. Ervaring met WFM tools is een pré;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.


Ons aanbod

Een dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. De cultuur is informeel, open en er is alle ruimte voor initiatieven en eigenaarschap. En natuurlijk biedt DPD jou een aantrekkelijk 'pakket' aan arbeidsvoorwaarden:

 • Hoeveel uren je per week wilt werken, kunnen we in goed overleg bepalen. Alles tussen 31 uur (0.8 fte) en 38,75 uur (1.0 fte) per week is wat ons betreft bespreekbaar;
 • We belonen je met een uitstekend salaris, afhankelijk van je ervaring en niveau tussen de € 2.364,- en € 3.378,- bruto per maand op basis van fulltime (38,75 uur);
 • Je pensioen is goed geregeld;
 • We vinden dat hybride werken - deels thuis, deels op kantoor - goed werkt, dus voor thuiswerken krijg je de ruimte;
 • Werk je fulltime, dan krijg je 25 vakantiedagen per jaar;
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen; DPD is een groeiende organisatie en dat biedt volop kansen voor jouw persoonlijke groei!


Samen verder?

Ga jij als WFM Agent regelen dat er iedere dag genoeg mankracht in de hubs Oirschot en Veenendaal staat? Solliciteer dan voor 27 februari 2023 via onze carrièrepagina naar de vacature Workforce Management Agent bij DPD Nederland! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, maak je kennis met je nieuwe collega’s tijdens de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Erik Wellens, Jr. Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar