Skip to content

Transportplanner (Pickup)

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandLinehaul

Functieomschrijving

Als Transportplanner (Pickup) voer je alle activiteiten uit met betrekking tot het optimaliseren van de logistieke organisatie aangaande het Pick up verkeer op nationaal niveau, gericht op het maximaliseren van de klanttevredenheid en het verbeteren van de kwaliteit. En verder:

 • Je ondersteunt bij het in goede banen leiden van de pick-up transporten en biedt passende oplossingen aan in het geval van afwijkingen;
 • Je bouwt een planning voor het pick-up verkeer (subcontractors) van scratch af aan op met behulp van de beschikbare plansoftware en binnen de mogelijkheden die je hebt;
 • Je staat op een klantvriendelijke en servicegerichte wijze interne en externe relaties te woord, je bent voor hen het eerste aanspreekpunt en dus ook het visitekaartje van DPD en de afdeling;
 • Je monitort (o.a. aan de hand van dashboards) de performance van de subcontractors en stuurt bij daar waar nodig.


Dit is jouw team?
Je werkt samen in een enthousiast team met 5 andere gedreven, hardwerkende collega’s. Er heerst een goede werksfeer met ruimte voor humor. DPD groeit en daarmee is ook het team in ontwikkeling. Je rapporteert aan de Teamleader Central Planning.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!
DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.
Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.

Vereisten

Jouw pakket

Klantgerichtheid staat voorop! Jij bent er op gefocust om de klant zo goed mogelijk te helpen binnen een spanningsveld met verschillende belangen. Daarbij ben je een echte teamspeler. Goed ontwikkelde mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn hierin vereist;

 • Minimaal MBO opleiding bij voorkeur richting logistiek;
 • Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie in de logistiek is een pré;
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en bouwt mee aan het nog meer verbeteren van de kwaliteit, je durft daarin te sturen op performance en bent pro-actief;
 • Je denkt in oplossingen en durft daarbij out of the box te gaan;
 • Je krijgt ruimte en vrijheid, maar daarin neem je ook je verantwoordelijkheid;
 • Flexibiliteit: Je werkt op roulatiebasis tussen 08:00 en 19:00 uur. Eén keer in de 5 á 6 weken heb je een bereikbaarheidsdienst tot 22:00 uur. In de toekomst mogelijk ook in het weekend. Uiteraard tegen extra vergoedingen! Je bent op maximaal 1 tot 2 feestdagen (op roulatiebasis) bereikbaar.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2888 tot maximaal €4126, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve aanvullende ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Thuiswerkmogelijkheden (hybride).


Samen verder?

Ga jij mee bouwen aan het optimaliseren van de logistieke organisatie binnen DPD?

Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Transportplanner (Pickup) bij DPD Nederland! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, maak je kennis met je nieuwe collega’s tijdens de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.
Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Erik Wellens, Jr. Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar