Skip to content

Transportplanner (Linehaul)

Nederland, Noord-Brabant, OirschotNetwork

Functieomschrijving

Als planner ben je onderdeel van het team Linehaul planning, welke binnen de afdeling Network valt. Binnen de afdeling Network verzorgen we alle bewegingen met vrachtwagens (het zogenoemde grootvervoer) binnen het netwerk van DPD NL. Dit hebben we in twee delen verdeeld: Central planning (klantafhalingen) en Linehaul planning (alle ritten tussen DPD locaties). Je wordt verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle activiteiten die betrekking hebben op het optimaliseren van de Linehaul organisatie op nationaal en internationaal niveau. Het is een zeer dynamisch proces wat nooit stopt, met veel impact op verschillende afdelingen en externe partijen.


De transporten van DPD zijn standaard en staan in het zogeheten vastenrittennetwerk. Als planner kijk je naar de noodzakelijke bijsturing op dit netwerk. Is de planning sluitend, of heb je minder, meer of juist ander vervoer nodig? Dagelijks ben je aan het puzzelen en schakel je met externe vervoerders om de juiste capaciteit te kunnen inzetten. Jij weet als geen ander dat hetgeen je gepland hebt, zo weer anders kan zijn. In die dynamiek ben je veerkrachtig, kom je met nieuwe oplossingen en houd je overzicht. Je komt in contact te staan met tientallen depots en vervoerders in Europa. Snel schakelen, in verschillende talen en op verschillende niveaus is jou niet vreemd.


Omdat deze ‘planningsoperatie’ 24/7 doorgaat, wordt er gewerkt in verschillende wisselende diensten. Een 5 dienstrooster, namelijk 3 dagdiensten tussen 7:00uur en 17:30uur, 1 middagavonddienst van 13:30uur tot 22:00uur en een nachtdienst van 21:30 tot 6:00. Eens in de 6 weken heb je 1 weekend bereikbaarheidsdienst tegen een extra vergoeding. De meest leuke dienst, maar ook de meest hectische is de nachtdienst. Onze operatie draait in de nacht op volle toeren en op dat moment zijn er veel collega’s van jou afhankelijk. Goed samenwerken is in deze functie dus heel belangrijk. Jouw oplossingen moeten niet alleen goed gecommuniceerd worden, ook let je op of jouw acties juist worden opgevolgd. Al met al een zeer afwisselende en uitdagende functie. Durf jij het aan?


Vereisten

 • Minimaal MBO+ werk- denkniveau;
 • Je bent daadkrachtig, flexibel en stressbestendig;
 • Je beschikt over creativiteit en analytisch denkvermogen;
 • Je gaat werken met een Transport Management Systeem. Jij vindt gemakkelijk je weg nieuwe systemen.
 • Je bent in staat om wisseldiensten te werken en je bent bereid om op roulatiebasis klaar te staan in een weekend.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2.697 tot maximaal €3.853, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.
 • Flexibiliteit in werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar