Skip to content

Transportplanner

Oirschot, Noord-Brabant, Nederland€ 2.888 - € 4.000 per maandLinehaul

Functieomschrijving

Dit ga je doen
Als planner ben je onderdeel van het team Linehaul planning, welke binnen de afdeling Network valt. Binnen de afdeling Network verzorgen we alle bewegingen met vrachtwagens (het zogenoemde grootvervoer) binnen het netwerk van DPD NL. Dit hebben we in twee delen verdeeld: Central planning (klantafhalingen) en Linehaul planning (alle ritten tussen DPD locaties). Je wordt verantwoordelijk voor het uitvoeren van alle activiteiten die betrekking hebben op het optimaliseren van de Linehaul organisatie op nationaal en internationaal niveau. Het is een zeer dynamisch proces wat nooit stopt, met veel impact op verschillende afdelingen en externe partijen.

De transporten van DPD zijn standaard en staan in het zogeheten vastenrittennetwerk. Als planner kijk je naar de noodzakelijke bijsturing op dit netwerk. Is de planning sluitend, of heb je minder, meer of juist ander vervoer nodig? Dagelijks ben je aan het puzzelen en schakel je met externe vervoerders om de juiste capaciteit te kunnen inzetten. Jij weet als geen ander dat hetgeen je gepland hebt, zo weer anders kan zijn. In die dynamiek ben je veerkrachtig, kom je met nieuwe oplossingen en houd je overzicht. Je komt in contact te staan met tientallen depots en vervoerders in Europa. Snel schakelen, in verschillende talen en op verschillende niveaus is jou niet vreemd.

Omdat deze ‘planningsoperatie’ 24/7 doorgaat, wordt er gewerkt in verschillende wisselende diensten. Een 5 dienstrooster, namelijk 3 dagdiensten tussen 7:00uur en 17:30uur, 1 middagavonddienst van 13:30uur tot 22:00uur en een nachtdienst van 21:30 tot 6:00. Eens in de 6 weken heb je 1 weekend bereikbaarheidsdienst tegen een extra vergoeding. De meest leuke dienst, maar ook de meest hectische is de nachtdienst. Onze operatie draait in de nacht op volle toeren en op dat moment zijn er veel collega’s van jou afhankelijk. Goed samenwerken is in deze functie dus heel belangrijk. Jouw oplossingen moeten niet alleen goed gecommuniceerd worden, ook let je op of jouw acties juist worden opgevolgd. Al met al een zeer afwisselende en uitdagende functie. Durf jij het aan?


Dit is jouw team

Je werkt samen met 5 andere planners in het team Linehaul Planning op afdeling Network in Oirschot. Het is een ambitieus, informeel en gezellig team. Je rapporteert aan de Teamleader Linehaul Planning.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de Dat doen we binnen de Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Vereisten

Jouw pakket

  • Minimaal MBO+ werk- denkniveau;
  • Je bent daadkrachtig, flexibel en stressbestendig;
  • Je beschikt over creativiteit en analytisch denkvermogen;
  • Je gaat werken met een Transport Management Systeem. Jij vindt gemakkelijk je weg nieuwe systemen;
  • Je bent in staat om wisseldiensten te werken en je bent bereid om op roulatiebasis klaar te staan in een weekend.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

  • Een passend salaris van €2.888 tot maximaal €4.126, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
  • 25 vakantiedagen, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve aanvullende ziektekostenverzekering;
  • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;
  • Thuiswerkmogelijkheden (hybride).


Samen verder?

Ga jij mee bouwen aan het optimaliseren van de logistieke organisatie binnen DPD?

Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Transportplanner bij DPD Nederland! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, maak je kennis met je nieuwe collega’s tijdens de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.
Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Sandra Schipper, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-51532136.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar