Skip to content

Transport Coördinator

Nederland, Zeeland, GoesPick Up & Delivery

Functieomschrijving

Voor onze nieuwe locatie in Goes zijn we voor afdeling Transport op zoek naar een Transport Coördinator die in samenwerking met andere coördinatoren de vervoersactiviteiten gaan coördineren voor alle inkomende en uitgaande pakketten.

Als Transport Coördinator op depot Goes coördineer, controleer en plan je de uitvoering van de operationele werkzaamheden in het depot met betrekking tot de aanlevering en afhaling van pakketten. Je stuurt chauffeurs aan en begeleid en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD:

 • Je ontvangt de chauffeurs en geeft ze een briefing voordat ze vertrekken. Je checkt de uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs in kleding en gedrag. Jij houdt iedereen zijn aandacht erbij op een vriendelijke maar daadkrachtige manier.
 • Je maakt een praatje met de chauffeurs, ontdekt of ze ergens tegen aan lopen en coacht waar nodig. Je stuurt ze aan en begeleidt en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD.
 • Je kijkt met een kritische blik naar de werkzaamheden en de KPI’s en gaat proactief met verbeteringen aan de gang. Deze bespreek je uiteraard met collega’s van andere afdelingen en onze vervoerders/leveranciers. Jij krijgt alle neuzen dezelfde kant op.
 • In de tussentijd dat je een efficiënte planning aan het maken bent, word je gebeld door leveranciers en klanten. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor klachtenmanagement, handel je altijd tactvol, duidelijk en correct richting je leveranciers en klanten.
 • Als de chauffeurs terugkomen is er nog even tijd voor een debriefing.

De doordeweekse werktijden zijn afwisselend en flexibel. Van ongeveer 07:00 tot 15:30 uur of van 11:00 uur tot 19:00 uur. Je werkt 1 a 2 keer per maand op zaterdagochtend een 3-urige dienst tegen een extra vergoeding.


Wat biedt de functie jou?

 • Verantwoordelijkheid voor goed relatiebeheer met de ondernemers/leveranciers in jouw portefeuille.
 • Een omgeving waarin je steeds leert schakelen in dagelijkse situaties. Geen dag is hetzelfde!
 • Jij hebt een belangrijke bijdrage in het nastreven én behalen van de beste kwaliteit en KPI’s.
 • Een team dat bestaat uit gezellige collega’s, waarbij hard werken én humor belangrijk zijn.


Wie worden je (directe) collega’s?

Het team bestaat uit 3 collega-coördinatoren die hart voor het werk hebben. Als Transport Coördinator rapporteer je aan de Operations Manager.

Vereisten

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding (voorkeur logistieke richting) met enkele jaren relevante werkervaring of je bent een HBO starter;
 • Je hebt affiniteit met en ervaring in de (inter)nationale transportbranche;
 • Leidinggevende capaciteiten met een coaching-mentaliteit: je werkt nauw met ca. 20 chauffeurs, stuurt ze aan en neemt ze mee in de DPD visie. Je legt zaken uit en maakt ze enthousiast;
 • Sterk analyserend en cijfermatig inzicht;
 • Stabiliteit: jij staat sterk in je schoenen, bent duidelijk, fair en respectvol;
 • Goed begrip van en focus op klant- en servicegerichtheid!
 • Organiserend vermogen, stressbestendigheid en flexibiliteit.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2.395 tot maximaal €3.421 bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • Werken in een gezellig en ambitieus team.


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar