Skip to content

Transport Coördinator

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandPick Up & Delivery

Functieomschrijving

Als Transport Coördinator ben je in een team met 8 collega coördinatoren verantwoordelijk voor het coördineren, controleren en plannen van de uitvoering van de werkzaamheden in het depot met betrekking tot de aanlevering en afhaling van pakketten. In deze rol staat relatiebeheer met vervoerders en chauffeurs centraal en coördineer je met het team zo’n 18 ondernemers en 150 chauffeurs. Je zorgt er mede voor dat doelstellingen als delivery performance, klachtafhandeling, en uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs worden gehaald. Met jou als Transport Coördinator zijn we in staat om alle kwaliteitsdoelstellingen te halen en scharen we ons tussen de best lopende depots van DPD Nederland. Verder:

 • Je ontvangt de chauffeurs en geeft ze een briefing voordat ze vertrekken. Je checkt de uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs in kleding en gedrag. Jij houdt iedereen zijn aandacht erbij op een vriendelijke maar daadkrachtige manier.
 • Je maakt een praatje met de chauffeurs, ontdekt of ze ergens tegen aan lopen en coacht waar nodig. Je stuurt ze aan en begeleidt en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD.
 • Je kijkt vervolgens met een kritische blik naar de werkzaamheden en de KPI’s en gaat proactief met verbeteringen aan de gang die voortkomen uit jouw analyses van data. Deze bespreek je uiteraard met collega’s en onze vervoerders/leveranciers.
 • In de tussentijd dat je een efficiënte planning aan het maken bent, word je gebeld door leveranciers en klanten. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor klachtenmanagement, handel je altijd tactvol, duidelijk en correct richting je leveranciers en klanten.
 • Als de chauffeurs terugkomen is er nog even tijd voor een debriefing over hoe de dag is verlopen.Wie worden je collega’s?

Het team bestaat uit 8 collega-coördinatoren die hart voor het werk hebben, elkaar aanvullen en lol met elkaar hebben. De sfeer is informeel en gedreven. Als Transport Coördinator rapporteer je aan de Transport Manager die altijd openstaat voor een bak koffie en praatje.


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

Vereisten

Wat neem je mee?

Jij hebt leidinggevende capaciteiten met een coaching-mentaliteit. Daarbij sta je sterk in je schoenen en ben je duidelijk, fair en respectvol. Verder neem je mee:

 • Je hebt minimaal MBO+/ HBO werk en denkniveau;
 • Je beschikt over goede kennis van MS Office (met name Excel);
 • Sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Analyserend en cijfermatig inzicht;
 • Goed begrip van en focus op klant- en servicegerichtheid!
 • Flexibiliteit: De werktijden liggen tussen 6:00/7:00uur - 14:30/15:30 en periodiek (eens in de 6 tot 8 weken) op zaterdagochtend tegen een extra vergoeding.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2.565 tot maximaal €3.664bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Onregelmatigheidstoeslag (ORT): 50% op zaterdagen en 100% op feestdagen;
 • 25 vakantiedagen, gunstige pensioenbijdrage en een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Werken in een gezellig en ambitieus team.


Samen verder?

Ben jij geïnteresseerd in de functie en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Transport Coördinator bij DPD Nederland in Oirschot!


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Erik Wellens, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar