Skip to content

Transport Coördinator

Nederland, Noord-Brabant, Etten-LeurPick Up & Delivery

Functieomschrijving

Wat biedt de functie jou?

 • Een omgeving waarin je steeds leert schakelen in dagelijkse situaties. Geen dag is hetzelfde in deze dynamische omgeving.
 • Verantwoordelijkheid voor goed relatiebeheer met de ondernemers/leveranciers in jouw portefeuille.
 • Een team dat bestaat uit gezellige collega’s, waarbij hard werken én humor belangrijk zijn.


Transport Coördinator bij DPD Nederland betekent…

dat je de uitvoering van de operationele werkzaamheden met betrekking tot de aanlevering en afhaling van pakketten coördineert, controleert en plant.

Hoe ziet jouw dag eruit?

 • Je ontvangt de chauffeurs en geeft ze een briefing voordat ze vertrekken. Je checkt de uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs in kleding en gedrag. Jij houdt iedereen zijn aandacht erbij op een vriendelijke maar daadkrachtige manier.
 • Je maakt een praatje met de chauffeurs, ontdekt of ze ergens tegen aan lopen en coacht waar nodig. Je stuurt ze aan en begeleidt en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD.
 • Je kijkt met een kritische blik naar de werkzaamheden en de KPI’s en gaat proactief met verbeteringen aan de gang. Deze bespreek je uiteraard met collega’s van andere afdelingen en onze vervoerders/leveranciers. Jij krijgt alle neuzen dezelfde kant op.
 • In de tussentijd dat je een efficiënte planning aan het maken bent, word je gebeld door leveranciers en klanten. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor klachtenmanagement, handel je altijd tactvol, duidelijk en correct richting je leveranciers en klanten.
 • Als de chauffeurs terugkomen is er nog even tijd voor een debriefing.

Al met al zoeken we iemand die ervoor zorgt dat de chauffeurs zo goed mogelijk hun werk kunnen doen en het vooral heel erg naar hun zin hebben bij DPD. De doordeweekse werktijden zijn afwisselend en flexibel. Van ongeveer 06:00 / 7:00uur tot 14:30 uur of van 10:30 / 11:00uur tot 19:00 uur. Je werkt 1 keer per maand een ochtend op zaterdag tegen een extra vergoeding.


Wie worden je (directe) collega’s?

Het is een klein maar hecht team bestaande uit 5 collega-coördinatoren die écht hart voor het werk hebben en uitkijken naar jouw komst! Als Transport Coördinator rapporteer je jouw zaken aan de Transport Manager

Vereisten

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding (voorkeur logistieke richting) met enkele jaren relevante werkervaring of je bent een HBO starter;
 • Ervaring met coachend leidinggeven is noodzakelijk: je werkt namelijk samen met ca. 30 chauffeurs, stuurt ze aan, neemt ze mee in onze DPD visie en maakt ze enthousiast;
 • Jij bent niet snel van je stuk te brengen en komt stevig over, zonder daarbij de beheersing en vriendelijkheid te verliezen;
 • Jij bent een echte peoplemanager. Je bent gemakkelijk in contact, kan mensen op een vriendelijke manier meenemen in processen en straalt daarbij ook daadkracht uit;
 • Uiteraard kun jij ook paar kunstjes met MS Office Excel. Jij bent een verborgen analist en kunt onze cijfers vertalen naar betekenis. Daarnaast ben jij iemand die zich snel eigen maakt in onze systemen.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2.440 tot maximaal €3.490, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen (+3 te verdienen), 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar