Skip to content

Transport Coördinator

Nederland, Noord-Brabant, OirschotPick Up & Delivery

Functieomschrijving

Wat biedt de functie jou?

 • Een omgeving waarin je steeds leert schakelen in dagelijkse situaties. Iedere dag vol met dynamiek,
 • Verantwoordelijkheid voor goed relatiebeheer met klanten én ondernemers/leveranciers.
 • Een team dat bestaat uit gezellige collega’s, waarbij hard werken én humor belangrijk zijn.


Jouw functie

Als Transport Coördinator ben je in een team met 8 collega coördinatoren verantwoordelijk voor het coördineren, controleren en plannen van de uitvoering van de werkzaamheden in het depot met betrekking tot de aanlevering en afhaling van pakketten. In deze rol staat relatiebeheer met vervoerders en chauffeurs centraal en coördineer je met het team zo’n 18 ondernemers en 150 chauffeurs. Je zorgt er mede voor dat doelstellingen als delivery performance, klachtafhandeling, en uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs worden gehaald. Met jou als Transport Coördinator zijn we in staat om alle kwaliteitsdoelstellingen te halen en scharen we ons tussen de best lopende depots van DPD Nederland. 


Hoe ziet een werkdag eruit?

Als Transport Coördinator stuur je chauffeurs aan en ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer met en de performance van de vervoerders.

 • Je ontvangt de chauffeurs en geeft ze een briefing voordat ze vertrekken. Je checkt de uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs in kleding en gedrag. Jij houdt iedereen zijn aandacht erbij op een vriendelijke maar daadkrachtige manier.
 • Je maakt een praatje met de chauffeurs, ontdekt of ze ergens tegen aan lopen en coacht waar nodig. Je stuurt ze aan en begeleidt en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD.
 • Je kijkt vervolgens met een kritische blik naar de werkzaamheden en de KPI’s en gaat proactief met verbeteringen aan de gang die voortkomen uit jouw analyses van data. Deze bespreek je uiteraard met collega’s en onze vervoerders/leveranciers.
 • In de tussentijd dat je een efficiënte planning aan het maken bent, word je gebeld door leveranciers en klanten. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor klachtenmanagement, handel je altijd tactvol, duidelijk en correct richting je leveranciers en klanten.
 • Als de chauffeurs terugkomen is er nog even tijd voor een debriefing over hoe de dag is verlopen.


De werktijden liggen tussen 6:00 en 21:00 en periodiek (eens in de 6 tot 8 weken) op zaterdag tegen een extra vergoeding.
Doordeweekse dagen in diensten van 6:00u tot 14:30u, 8:30u tot 17:00u of 12:30u tot 21:00u. De zaterdag: 6:00u tot 10:00u of 13:00u tot 18:00u


Jouw team en collega’s?

Het team bestaat uit 8 collega-coördinatoren die hart voor het werk hebben, elkaar aanvullen en lol met elkaar hebben. De sfeer is informeel en gedreven. Als Transport Coördinator rapporteer je aan de Transport Manager die altijd openstaat voor een bak koffie en praatje.

Vereisten

 • Je hebt minimaal MBO+/ HBO werk en denkniveau;
 • Ervaring met coachend leidinggeven: je werkt namelijk nauw samen met ca. 150 chauffeurs, stuurt ze aan en neemt ze mee in de DPD visie;
 • Je hebt passie voor het aansturen van mensen en zorgt ervoor dat ze met een glimlach de weg op gaan;
 • Je beschikt over goede kennis van MS Office (met name Excel);


Je herkent jezelf in de volgende competenties:

 • Sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Besluitvaardig, daadkracht en zelfstandigheid;
 • Analyserend en cijfermatig inzicht;
 • Stabiliteit: jij staat sterk in je schoenen, bent duidelijk, fair en respectvol;
 • Goed begrip van en focus op klant- en servicegerichtheid;


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2.440 tot maximaal €3.490 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • Werken in een gezellig en ambitieus team.


Heb je interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar