Overslaan naar content

Transport coördinator

Berkel & Rodenrijs, Zuid-Holland, Nederland€ 2.783,22 - € 3.976,03 per maandPick Up & Delivery

Functieomschrijving

Als transport coördinator ben je in een team met 11 collega coördinatoren verantwoordelijk voor het coördineren, controleren en plannen van de uitvoering van de werkzaamheden in het depot met betrekking tot de aanlevering en afhaling van pakketten. In deze rol staat relatiebeheer met vervoerders en chauffeurs centraal en coördineer je met het team zo’n 24 ondernemers en 200 chauffeurs. Je zorgt er mede voor dat doelstellingen als predict, delivery performance, klachtafhandeling, en uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs worden gehaald. Als transport coördinator stuur je chauffeurs aan en ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer met en de performance van de vervoerders. En verder:

 • Je ontvangt de chauffeurs en geeft ze een briefing voordat ze vertrekken. Je checkt de uitstraling en uniformiteit van de chauffeurs in kleding en gedrag. Jij houdt iedereen zijn aandacht erbij op een vriendelijke maar daadkrachtige manier;
 • Je maakt een praatje met de chauffeurs, ontdekt of ze ergens tegen aan lopen en coacht waar nodig. Je stuurt ze aan en begeleidt en controleert ze op de dienstverlening volgens de gestelde eisen van DPD;
 • Je kijkt vervolgens met een kritische blik naar de werkzaamheden en de KPI’s en gaat proactief met verbeteringen aan de gang die voortkomen uit jouw analyses van data. Deze bespreek je uiteraard met collega’s en onze vervoerders/leveranciers;
 • In de tussentijd dat je een efficiënte planning aan het maken bent, word je gebeld door leveranciers en klanten. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor klachtenmanagement, handel je altijd tactvol, duidelijk en correct richting je leveranciers en klanten;
 • Als de chauffeurs terugkomen is er nog even tijd voor een debriefing.


Wie worden je collega’s?

Het team bestaat uit 11 collega-coördinatoren die ambitieus zijn, hart voor het werk hebben, en gezelligheid waarderen. Zo worden er bijvoorbeeld vrijdagmiddag lekkere broodjes gehaald om gezellig samen te lunchen. Als transport coördinator rapporteer je aan de transport manager.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Jij hebt leidinggevende capaciteiten met een coaching-mentaliteit. Daarbij sta je sterk in je schoenen en ben je duidelijk, fair en respectvol. Verder neem je mee:

 • Je hebt minimaal mbo+ werk en denkniveau;
 • Je beschikt over goede kennis van MS Office (met name Excel);
 • Sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Analyserend en cijfermatig inzicht;
 • Goed begrip van en focus op klant- en servicegerichtheid!
 • Flexibiliteit; De werktijden liggen tussen 07:00-21:30 en periodiek een keer op zaterdag tegen een extra vergoeding. Op zaterdagen liggen de werktijden tussen 07:00 en 18:30, in 2 shifts, één in de ochtend, één in de avond. Meestal is dat of tussen 07:00 en 12:00/13:00 en van 12:00/13:00-18:30.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2783,22 tot €3976,03 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, gunstige pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.5%;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Werken in een gezellig en ambitieus team.


Samen verder?

Ben jij geïnteresseerd in de functie en voldoe je aan het profiel? Solliciteer dan via onze carrière pagina naar de vacature Transport Coördinator bij DPD Nederland in Berkel en Rodenrijs!


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.


Wie zijn wij?

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar