Skip to content

Trainer Logistiek

Nederland, Noord-Brabant, OirschotOperations

Functieomschrijving

Als Trainer Logistiek word je eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van trainingen en het trainen en opleiden van alle operationele medewerkers in hub Oirschot. Je maakt de vertaalslag tussen de bedrijfsregels- en processen binnen de organisatie en de manier waarop deze door het personeel zou moeten worden toegepast. In de eerste periode ligt de focus op het implementeren en faciliteren van de onboarding van logistiek medewerkers in Hub Oirschot en het door ontwikkelen van de onboarding in Hub Veenendaal. Dit doe je met als doel om het kennisniveau, de kwaliteit, de veiligheid en klantgerichtheid te verbeteren en daarmee ook de employee experience van Operations Employees te verhogen. Op deze wijze kunnen we medewerkers nog beter aan de organisatie binden en de betrokkenheid te vergoten.


Je werkt nauw samen met de hub managers en onze WFM specialist om een skill matrix op te bouwen en vooruit te kijken in onze benodigdheden op korte, middellange en lange termijn. Daarnaast staat ook de doorontwikkeling van huidige medewerkers, senior medewerkers en teamleiders centraal. Je helpt mee om de dagstarts verder te professionaliseren en onze LEAN methodiek echt in ons DNA te krijgen op alle niveaus. Op den duur willen we dat eigen medewerkers de onboarding gaan uitvoeren, die medewerkers stuur je direct aan.


Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Het implementeren, faciliteren en borgen van onboardingactiviteiten voor alle medewerkers, zodat zij goed voorbereid de werkvloer op gaan (licence to operate);
 • Het ontwikkelen en faciliteren van refreshtraining of upskill training voor huidige medewerkers;
 • Het organiseren en op motiverende en inspirerende wijze, klassikale trainingen en opleidingen verzorgen aan medewerkers;
 • Zorgdragen voor de coördinatie, de organisatie en het toezicht op de uitvoering van e-learning modules en de terugkoppeling van resultaten;
 • Zorgdragen voor de coördinatie, de organisatie en het toezicht op de uitvoering van training on the job door ervaren medewerkers aan andere medewerkers;
 • Ontwikkelen en faciliteren van ontwikkelactiviteiten voor Senior Employees en Teamleaders;
 • Uitvoeren van SQCDP coaching (veiligheid, kwaliteit, kosten, tijd & personeel);
 • Samen met Learning & Development zorgdragen voor de inkoop, coördinatie en het toezicht op de uitvoering van externe trainingen.


Jouw werkomgeving en collega’s?

Je komt werken in een informele en resultaatgerichte cultuur binnen een innovatieve snelgroeiende organisatie. Je hebt een solofunctie als trainer binnen de hub, maar werkt veel samen met de Hub Managers, de WFM specialist en de twee Learning and Development specialisten vanuit HR. In deze functie rapporteer je aan de Director Hubs. Je baan is in principe in dagdienst, echter ben je bereid om waar nodig ’s avonds aanwezig te zijn. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat je in de eerste periode ongeveer 2 keer per week een onboarding training verzorgt tijdens de start van de avonddienst om 21:30.  Het uitgangspunt is dat jij jouw collega's opleidt, zodat zij dit van je over kunnen nemen.


Wie zijn wij?

DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vereisten

Wat neem jij mee?

 • Je hebt MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het ontwikkelen van (e-learning) trainingen en het geven van trainingen;
 • Ervaring in een soortgelijke (logistieke) omgeving is een grote pre;
 • Je werkt resultaatgericht, bent flexibiliteit en kunt kritisch zijn.
 • Je bent communicatief vaardig op alle niveaus in zowel Nederlands als Engels.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €3040 tot maximaal €4350 afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.


Samen verder?

Ben jij de toegankelijke en energieke trainer die onze logistieke medewerkers naar een hoger niveau kan tillen? En vind jij het een uitdaging om leermateriaal te ontwikkelen? Solliciteer dan via onze carrière pagina naar de vacature van Trainer Logistiek in Oirschot. 

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden. Voor meer informatie kun je terecht bij onze Corporate Recruiter, Bianca van Baren, bereikbaar via 06-43031174. 


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar