Skip to content

Tender & Bid Manager

Nederland, Noord-Brabant, OirschotMarketing & Sales

Functieomschrijving

Als Tender & Bid Manager draag je zorg voor een succesvol tender- en bidmanagementproces met alle stakeholders. Je houdt focus op de strategie en de uitvoering van de tenders. Daarbij zorg je voor een heldere agenda en duidelijke taakverdeling passend bij de looptijd van de aanbestedingen.

En verder:

 • Analyseer je de klantvraag, kansen en risico’s, en in overleg met sales stel je vast welke impact deelname aan een tender heeft en adviseert hierover;
 • Samen met interne stakeholders, waaronder sales, en belangrijke informatieverstrekkers bepaal jij de meest effectieve tenderstrategie;
 • Adviseer je over de prijsstrategie en bewaak je de voortgang van tendertrajecten. Dit doe je op basis van tijd, kwaliteit, budget, capaciteit, kansen, risico’s en scope;
 • Monitor je de conversie van tendertrajecten, signaleer je succes- en verbeterpunten, en rapporteer je hierover richting de directie;
 • Odersteun je de afdeling Sales met het voorbereiden van presentaties en overdragen van tenderdossiers;
 • Tenslotte is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de standaarddocumenten in orde is en dat deze voldoen aan de juridische, financiële en gunningsvoorwaarden.


Het team

Als Tender & Bid Manager maak je onderdeel uit van het commercial strategy & development team en werk je nauw samen met de Pricing Analisten, de Pricing Manager, de Salesmanagers en de Accountmanagers. Samen met je internationale collega’s van de DPD Group behoor je tot het global account team, waar je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor het beantwoorden van de internationale tenders.

Vereisten

Je bent flexibel, klantgericht, resultaatgericht en commercieel. Daarnaast beschik je over overtuigingskracht en analytisch denkvermogen.

En verder neem jij mee:

 • Minimaal een relevante afgeronde Hbo-opleiding, bijvoorbeeld richting Commerciële Economie;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring met Key Accounts;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als Engels.


Wat biedt DPD jou?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Bij DPD staan ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal en hechten we veel waarde aan samenwerken in de realisatie van onze doelen. In open en gedreven cultuur is er alle ruimte voor initiatief en eigenaarschap, wij bieden jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen. En natuurlijk biedt DPD een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris tussen afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise; 
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheid (hybride);
 • 2/3 pensioenbijdrage;
 • 25 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Collectiviteitsverzekering.


Interesse?

Voor meer informatie over deze functie neem contact op met de Raiza de Freitas, Director Commercial Strategy & Development, bereikbaar op 06-29423436. Voor meer informatie over de wervingsprocedure bel Bianca van Baren, Corporate Recruiter, bereikbaar op 06-43031174.

Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Wil je informeel kennismaken met onze organisatie? Neem dan contact op met één van onze Recruiters, zij vertellen je graag meer over het werken bij DPD!  Solliciteer je direct, dan bestaat de sollicitatieprocedure uit 2 gesprekken, een screening van jouw diploma en VOG.of

Apply with Indeed onbeschikbaar