Skip to content

Tender & Bid Manager

Nederland, Noord-Brabant, OirschotSales

Functieomschrijving

Als Tender & Bid Manager draag je zorg voor een succesvol tender- en bidmanagementproces met alle stakeholders. 


Je zorgt voor een heldere agenda en duidelijke taakverdeling passend bij de looptijd van de aanbestedingen. Je bent onderdeel van het commercial strategy & development team en werkt nauw samen met de Pricing Analisten, de Pricing Manager, de Salesmanagers en de Accountmanagers. Jij houdt de focus op de strategie en de uitvoering van de tenders. Je analyseert de klantvraag, kansen en risico’s, en in overleg met sales stel je vast welke impact deelname aan een tender heeft en adviseert hierover. Je betrekt interne stakeholders, waaronder sales, en belangrijke informatieverstrekkers bij het bepalen van de meest effectieve tenderstrategie. Je adviseert (i.s.m. de Pricing Analisten) over de prijsstrategie en bewaakt de voortgang van tendertrajecten. Dit doe je op basis van tijd, kwaliteit, budget, capaciteit, kansen, risico’s en scope. Je monitort de conversie van tendertrajecten, signaleert succes- en verbeterpunten, en rapporteert hierover richting de directie. Verder ondersteun je de afdeling Sales met het voorbereiden van presentaties en overdragen van tenderdossiers. Tenslotte is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de standaarddocumenten in orde is en dat deze voldoen aan de juridische, financiële en gunningsvoorwaarden. Ervaring met het schrijven van deze documenten is een duidelijke pre.


Het team

Als Tender & Bid Manager kom je in dienst bij DPD NL en maak je deel uit van het internationaal tender team van de DPD Group. Samen met je internationale collega’s van het global account team ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van de internationale tenders.

Vereisten

 • Minimaal een relevante afgeronde Hbo-opleiding, bijvoorbeeld richting Commerciële Economie.
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring met Key Accounts.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als Engels.
 • Je bent flexibel, klantgericht, resultaatgericht en commercieel.
 • Je beschikt over overtuigingskracht en analytisch denkvermogen.


Wat biedt DPD jou?

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Veel ruimte om jouw ideeën te realiseren en daar resultaat mee te boeken.
 • Een informele, open en gedreven cultuur, met alle ruimte voor initiatief en eigenaarschap.
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen.
 • En natuurlijk biedt DPD jou een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden, in een contract voor bepaalde tijd die wij bij geschiktheid graag omzetten in een contract voor onbepaalde tijd. Jouw salaris bedraagt maximaal € 4.855,- voor 38,75 uur.


Interesse?

Voor meer informatie over deze functie neem contact op met de Raiza de Freitas, Director Commercial Strategy & Development, bereikbaar op 06-29423436. Voor meer informatie over de wervingsprocedure bel Martijn Roosen, Corporate Recruiter, bereikbaar op 06-27148536. 

Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar