Skip to content

Teamleider Terreinlogistiek

Nederland, Noord-Brabant, OirschotNetwork

Functieomschrijving

Afdeling LYM, Logistic Yard Management, houdt zich bezig met het organiseren, aansturen en bewaken van alle transportbewegingen op HUB Eindhoven, mede met als doel het bewaken/borgen van de veiligheid. Daartoe vindt controle en registratie plaats bij de ingang van de locatie op binnenkomend en uitgaand verkeer (controle transportdocumenten, naleving ‘slots’, instrueren chauffeurs over verplaatsing en plaatsing lading, etc.). Maar ook op de ‘yard’ vindt controle en ondersteuning plaats, zowel richting chauffeurs, als ook richting eigen rangeerders bij de uitvoering van verplaatsingen. Jij wordt Manager van deze afdeling.


Als Teamleader LYM ben je verantwoordelijk voor het toezicht houden en het leiden van het rangeren van inkomende en uitgaand pick up en linehaul vrachtverkeer. Jouw inspanningen dragen bij aan het leveren van een hoge kwaliteit voor onze operationele processen.


Teamleader LYM bij DPD Nederland betekent…

 • operationeel aansturen van de controle in- en uitgaand transport en het bewaken van de veiligheid op de yard, daarbij plannen en verdelen van werkzaamheden, toezien op de voortgang en kwaliteit;
 • als escalatiepunt in behandeling nemen van geconstateerde issues die nader onderzoek en of afstemming vragen met betrokkenen intern en zorgen voor een juiste afhandeling van zaken conform met elkaar overeengekomen oplossingen;
 • geven van leiding aan de toegewezen medewerkers binnen het team en afhandelen van personele vraagstukken conform de geldende regels en procedures;
 • benoemen van verbeterpunten qua werkwijzen, procedures, gebruik van middelen en systemen en bijdragen aan de concretisering en implementatie van verbeteringen in de lopende bedrijfsvoering;
 • rapporteren van de resultaten van het team en toelichting van bijzonderheden.

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Zelfstandige en proactieve mindset binnen een deadline-gedreven omgeving
 • Kritische en analytische houding
 • Capaciteit om te functioneren in een sterk groeiende en veranderende omgeving
 • Planmatige en oplossingsgerichte vaardigheden


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en/of een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar