Skip to content

Teamleider Logistiek

Nederland, Utrecht, VeenendaalOperations

Functieomschrijving

Als Teamleider Logistiek ben je samen met je team verantwoordelijk voor het coördineren en optimaliseren van de dagelijkse operationele processen op het depot in Veenendaal. Met jouw leidinggevende capaciteiten zorg je voor een goede basis waarin het hele team zo optimaal mogelijk kan presteren. Het belangrijkste onderdeel is dan ook het aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de medewerkers. Daarnaast werk je aan de optimalisatie van het logistieke proces en krijg je hierin veel ruimte om mee te denken.

Jouw werkzaamheden:

 • Wanneer de shift begint zorg jij dat alle medewerkers aanwezig zijn voor een dagstart, waar je belangrijke informatie en aandachtspunten deelt;
 • Jij zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat KPI’s op basis van Safety, Quality, Cost, Productivity en People worden behaald;
 • Gedurende de dag stuur jij hierop aan en zorg je dat issues opgelost worden. Daarbij bewaak je uiteraard ook de veiligheid en gezondheid van logistiek medewerkers. Gebeurt er toch iets? Dan zorg je ervoor dat incidenten voorkomen worden in de toekomst;
 • Aan het einde van je shift zorg je weer voor een soepele opdracht. Je werkt nauw samen met je collega teamleider en rapporteert aan de Operations Manager van Hub Veenendaal.


Wie worden je collega’s?

Tijdens een shift werk je samen met 3 andere Teamleiders, ieder begeleid een eigen team. Tijdens een shift begeleid en coach jij een team van +/- 10 vaste krachten en +/- 25 uitzendkrachten. Het totale team in Veenendaal bestaat uit 5 Teamleiders Logistiek. Er heerst een prettige sfeer, waar collega’s veel aandacht hebben voor elkaar. Er wordt daadkrachtig en oplossingsgericht intensief met elkaar samengewerkt. Naast samen resultaten behalen, staat werkplezier centraal.  


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

Vereisten

Wat neem je mee?
Met jouw ervaring weet je op de juiste wijze het team te coachen en begeleiden. Jij vindt het belangrijk om elkaar te ondersteunen en weet hierbij ieders talent in te zetten. 

Verder neem je mee:

 • Een afgeronde MBO opleiding, bij voorkeur logistieke richting;
 • Ongeveer 1-2 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met LEAN is mooi meegenomen;
 • Je bent een echte teamplayer, stressbestendig en denkt in mogelijkheden;
 • In woord en schrift heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Flexibiliteit; je bent beschikbaar om in twee shifts te werken van maandag tot en met vrijdag tussen 14:00 uur en 22:30 uur, en tussen 22:30 uur en 07:00 uur. Incidenteel werk je op zaterdag.


Ons aanbod

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie. Ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. De volgende stap in jouw carrière. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. 

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in een range van €2443 tot €3490, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Interessante onregelmatigheidstoeslag (ORT):  30% tussen 20:00 uur en 24:00 uur, 45% tussen 00:00 uur en 06:00 uur, 50% op zaterdagen, 100% op feestdagen;
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij de Teamleider die op coachende wijze de verbinding weet te maken met jouw team? Solliciteer dan uiterlijk voor 1 december via onze carrière pagina naar de vacature Teamleider Logistiek bij DPD Nederland in Veenendaal! Doorlopend vinden sollicitatiegesprekken plaats. 


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Bianca van Baren, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


of

Apply with Indeed onbeschikbaar