Skip to content

Teamleider Logistiek

Nederland, Overijssel, RijssenOperations

Functieomschrijving

DPD Nederland is voor depot Rijssen op zoek naar een teamleider die durft! 


DPD is door enorme groei continue in ontwikkeling en dat betekent dat we op veel vlakken aan het verbeteren zijn. Het leuke aan deze functie is dat je direct meehelpt aan deze ontwikkeling. Samen zorgen we ervoor dat we het iedere dag effectiever en efficiënter kunnen werken.


Als Teamleader Operations (teamleider logistiek) ben je samen met je team verantwoordelijk voor het coördineren, optimaliseren en verzorgen van de dagelijkse operationele processen op depot Rijssen. Met jouw leidinggevende capaciteiten zorg je voor een goede basis waarin het hele team zo optimaal mogelijk kan presteren. Het belangrijkste onderdeel is dan ook het aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de medewerkers. Je begeleidt en coacht een team van +/- 6 vaste krachten en +/-40 uitzendkrachten. Daarnaast krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheden om mee te denken en mee te werken aan optimalisaties in het logistieke proces.


Je begint de dag met een kop koffie en een praatje met je collega’s. Je bekijkt de data vanuit de operatie en maakt daarop je analyses. Wanneer de shift begint zorg jij dat alle medewerkers aanwezig zijn voor een dagstart en deel je de belangrijke input. Jij zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat KPI’s als bijvoorbeeld volume ten opzichte van ureninzet worden gehaald. Gedurende de dag stuur jij hierop aan en zorg je dat issues opgelost worden. Daarbij bewaak je uiteraard ook de veiligheid en gezondheid van logistiek medewerkers. Gebeurd er toch iets? Dan zorg je ervoor dat incidenten voorkomen worden in de toekomst. Aan het einde van je shift zorg je weer voor een soepele opdracht. Je werkt nauw samen met je collega teamleiders en rapporteert aan de Operations Manager van depot Rijssen. Durf jij het aan?Vereisten

 • Een afgeronde MBO opleiding, bij voorkeur logistieke richting;
 • Ongeveer 3 jaar relevante werkervaring en ervaring op het gebied van leidinggeven;
 • Ervaring met LEAN en kennis van ISO-norm 9001 & 14000 is een pre;
 • Je bent een echte teamplayer, bent stressbestendig en denkt in mogelijkheden;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Flexibiliteit. Jij bent in staat te werken in 2 shifts. Een nacht/ochtend van 01:00 – 09:30 uur en middag/avond van 12:30 – 21:00 uur.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een jonge, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een zeer dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s;
 • Een fulltime functie;
 • Een passend salaris in een range van €2400 tot ongeveer €3400, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Wie zijn wij? 

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.Een screening van jouw diploma, een referentiecheck een VOG en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar