Skip to content

Teamleider Logistiek

Nederland, Noord-Brabant, OirschotOperations

Functieomschrijving

"voor een teamleider met enige ervaring in de logistiek is dit de allerleukste job!"


Als Teamleader Operations ben je verantwoordelijk voor het coördineren, optimaliseren en verzorgen van de dagelijkse operationele processen in de hub Eindhoven, de grootste hub van DPD Nederland. Met jouw leidinggevende capaciteiten zorg je voor een goede basis waarin het hele team zo optimaal mogelijk kan presteren. Het belangrijkste onderdeel is dan ook het aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de medewerkers. Je krijgt daarbij veel ruimte en verantwoordelijkheden in het meedenken en meewerken aan optimalisaties in het logistieke proces. Daarbij bewaak je ook de veiligheid en gezondheid van medewerkers en zorg je ervoor dat incidenten voorkomen worden in de toekomst.


DPD is door enorme groei continue in ontwikkeling en dat betekent dat we op veel vlakken aan het verbeteren zijn. In deze rol help je ook mee aan deze ontwikkeling. Zo zijn we o.a. LEAN gaan werken en gebruiken we het 5S model om te zorgen voor een opgeruimde werkplek om verspilling op de werkvloer tegen te gaan. Het zorgt voor overzicht, rust en structuur, maar dat wist jij natuurlijk al!


Wat ga je precies doen?

Als Teamleider Operations ben je samen met collega teamleiders verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele processen.

 • Je begeleidt en coacht een team van +/- 10 vaste krachten en 20 tot 50 uitzendkrachten. Samen met je collega teamleiders zo’n 200 tot 300;
 • Je denkt actief mee in het verbeteren van de logistieke processen;
 • Je komt te werken in een multinationale setting wat betekend dat je niet alleen Nederlands, maar ook veel in het Engels zult communiceren met collega’s;
 • Bij afwezigheid van de Operations Manager ben je in staat zowel de operationele als de leidinggevende werkzaamheden over te nemen;


Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde MBO opleiding (bij voorkeur logistieke richting);
 • Ongeveer 3 jaar relevante werkervaring en ervaring op het gebied van leidinggeven in de logistieke branche;
 • Uiteraard heb je affiniteit met logistieke processen;
 • Ervaring met LEAN en kennis van het managementsysteem (ISO-norm 9001 & 14001) is een pre;
 • Je bent een echte teamplayer, bent stressbestendig en denkt in mogelijkheden;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse of Engelse taal in woord en geschrift;
 • Flexibiliteit. Jij bent in staat om in 2 wisselde diensten te werken. Van 13:00uur tot 21:30uur en van 21:30uur tot 6:00uur. Daarnaast werk je ongeveer 1 zondag per maand (uiteraard tegen extra vergoeding).


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland als Teamleider Logistiek, dan kom je te werken in een jonge, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een zeer dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s;
 • Een passend salaris in een range van €2400 tot maximaal €3490, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.of

Apply with Indeed onbeschikbaar