Skip to content

Teamleider logistiek

Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland€ 2.565 - € 3.664 per maandOperations

Functieomschrijving

Als teamleider logistiek ben je samen met je team verantwoordelijk voor het coördineren, optimaliseren en verzorgen van de dagelijkse operationele processen in hub Oirschot. Met jouw leidinggevende capaciteiten zorg je voor een goede basis waarin het hele team zo optimaal mogelijk kan presteren. Het belangrijkste onderdeel is dan ook het aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de medewerkers. Je begeleidt en coacht een team van 25 medewerkers. Daarnaast krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheden om mee te denken en mee te werken aan optimalisaties in het logistieke proces.


Hoe ziet jouw dag eruit?
Je begint de dag met een kop koffie en een praatje met je collega’s. Je bekijkt de data vanuit de operatie en maakt daarop dagelijks een operationele planning. Wanneer de shift begint zorg jij dat alle medewerkers aanwezig zijn voor een dagstart, waar je belangrijke informatie en aandachtspunten deelt. Jij zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat KPI’s worden gehaald. Gedurende de dag stuur jij hierop aan en zorg je dat issues opgelost worden. Daarbij bewaak je uiteraard ook de veiligheid en gezondheid van logistiek medewerkers. Gebeurt er toch iets? Dan zorg je ervoor dat incidenten voorkomen worden in de toekomst. Aan het einde van je shift zorg je weer voor een soepele opdracht. Je werkt nauw samen met je collega teamleider en rapporteert aan de operations manager van hub Oirschot.


Vereisten

Wat neem je mee?

Je bent een echte teamspeler en je denkt in mogelijkheden. Je bent energiek, legt makkelijk contact en weet anderen te enthousiasmeren en motiveren. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikbaar bent om wisselende diensten te werken. Onze hub is gevestigd vlakbij Eindhoven Airport, het is belangrijk dat je met eigen vervoer naar deze locatie kan komen. Verder neem jij mee:

 • Een afgeronde mbo opleiding, bij voorkeur in de logistieke richting;
 • Ongeveer 1-2 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met LEAN is mooi meegenomen;
 • Je bent een echte teamplayer, stressbestendig en denkt in mogelijkheden;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • Flexibiliteit; je werkt op afwisselend in twee shifts maandag t/m vrijdag tussen 14:00 uur en 22:30 uur en tussen 22:30 uur en 07:00 uur en zondagavond tussen 22.30 - 7.00 uur.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland als logistiek teamleider, dan kom je te werken in een jonge, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een zeer dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s;
 • Een passend salaris in een range van €2565 tot maximaal €3664, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise
 • Gunstige ORT (onregelmatigheidstoeslag)
  • 30% tussen 20:00 uur en 24:00 uur;
  • 45% tussen 00:00 uur 06:00 uur;
  • 50% op zaterdagen en zondagen;
  • 100% op feestdagen.
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden binnen DPD.


Samen verder?
Ben jij de coachende logistiek teamleider in Oirschot die onze collega’s in Oirschot weet te enthousiasmeren en motiveren? En vind jij het daarnaast leuk om processen waar mogelijk te verbeteren? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV via onze carrière pagina.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.
of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar