Skip to content

Teamleider Logistiek

Tynaarlo, Drenthe, NederlandOperations

Functieomschrijving

Als Teamleider Logistiek ben je samen met je team verantwoordelijk voor het coördineren, optimaliseren en verzorgen van de dagelijkse operationele processen op het depot in Tynaarlo. Met jouw leidinggevende capaciteiten zorg je voor een goede basis waarin het hele team zo optimaal mogelijk kan presteren. Het belangrijkste onderdeel is dan ook het aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de medewerkers. Je begeleidt en coacht een team van +/- 2 vaste krachten en +/- 13 uitzendkrachten. Daarnaast werk je aan de optimalisatie van het logistieke proces en krijg je hierin veel ruimte om mee te denken.


Hoe ziet jouw dag eruit?

Je begint de dag met een kop koffie en een praatje met je collega’s. Je bekijkt de data vanuit de operatie en maakt daarop dagelijks een operationele planning. Wanneer de shift begint zorg jij dat alle medewerkers aanwezig zijn voor een dagstart, waar je belangrijke informatie en aandachtspunten deelt. Jij zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat KPI’s worden gehaald. Gedurende de dag stuur jij hierop aan en zorg je dat issues opgelost worden. Daarbij bewaak je uiteraard ook de veiligheid en gezondheid van logistiek medewerkers. Gebeurt er toch iets? Dan zorg je ervoor dat incidenten voorkomen worden in de toekomst. Aan het einde van je shift zorg je weer voor een soepele opdracht. Je werkt nauw samen met je collega teamleider en rapporteert aan de Operations Manager van depot Tynaarlo.


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD NL maakt onderdeel uit van de internationale DPD Group. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.
Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde MBO opleiding, bij voorkeur logistieke richting;
 • Ongeveer 1-2 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met LEAN is mooi meegenomen;
 • Je bent een echte teamplayer, stressbestendig en denkt in mogelijkheden;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Flexibiliteit; je werkt in twee shifts tussen 03:00 uur en 11:30 uur en tussen 11:30 uur en 20:00. Twee keer per maand werk je op zaterdag tegen een extra vergoeding.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een jonge, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in een range van €2565 tot €3664, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Interessante onregelmatigheidstoeslag (ORT):
 • 45% tussen 00:00 uur en 06:00 uur;
 • 50% op zaterdagen;
 • 25 vakantiedagen (+3 te verdienen), aantrekkelijke pensioenbijdrage, collectieve aanvullende ziektekostenverzekering;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij de coachende Teamleider Logistiek in Tynaarlo die onze collega’s weet te enthousiasmeren en motiveren? En vind jij het daarnaast leuk om processen waar mogelijk te verbeteren? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV via onze carrière pagina.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Lieke van Schijndel, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677441.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar