Skip to content

Teamleider Central Planning

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandLinehaul

Functieomschrijving

Als Teamleider Central Planning ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van alle activiteiten met betrekking tot de logistieke planningsorganisatie aangaande het pick up verkeer op nationaal niveau. Jouw focus is gericht op het maximaliseren van de klanttevredenheid, het verbeteren van de kwaliteit binnen het verantwoordingsgebied van DPD Nederland en het motiveren en coachen van het pick-up team. Het is een positie waarin je niet enkel temleader bent, maar ook zelf met je voeten in de klei staat! Van het optimaliseren van het Transport Management Systeem tot aan relatiebeheer met leveranciers: Jij zorgt ervoor dat we onze doelen behalen tegen zo gunstig mogelijke kosten zonder kwaliteit in te leveren. En verder:

 • Je wordt verantwoordelijk voor Central Planning Pickup; de planningsafdeling die ervoor zorgt dat alle pakketten worden opgehaald bij onze klanten. Je motiveert en coacht jouw team en zorgt voor optimalisatie van de afdeling.
 • Je verzamelt, analyseert en interpreteert data en verwerkt de uitkomsten in verbetervoorstellen, o.a. gericht op administratieve en operationele processen.
 • Je anticipeert en denkt mee in projecten als project lid of projectleider, door middel van het analyseren en onderzoeken van de aan het project gerelateerde vraagstukken.
 • Je wordt verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van leveranciers, de onderaannemers en chauffeurs conform het afgesproken dienstverleningsniveaus en kosten en indien nodig stuur je op prestaties van leveranciers.
 • Je zorgt voor een optimale kwantitatieve en kwalitatieve personeelsbezetting en creëert een efficiënt functionerende afdeling. Je maakt helder wat er van je team wordt verwacht in termen van performance (KPI’s) en motiveert het team om het iedere dag een beetje beter te doen;
 • Je zorgt voor een optimaal ingericht en efficiënt Transport Management Systeem en tijdige en relevante managementinformatie en rapportages ten aanzien van de resultaten en ontwikkelingen van de afdeling.


Dit is jouw team

Het is een klein maar hecht team bestaande uit 6 Employees Central Planning die uitkijken naar jouw komst. Je rapporteert aan de Director Linehaul.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!
DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.
Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.

Vereisten

Jouw pakket

 • Jij bent analytisch en werkt planmatig en resultaatgericht; 
 • Je bent goed in het aansturen en ontwikkelen van medewerkers en creëert overzicht en duidelijkheid; 
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur richting Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Supply Chain Management) en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van het Engels en het Nederlands.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €3195 tot maximaal €4564, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden- en plek.


Samen verder?

Ben jij de motiverende en coachende Teamleider Central Planning bij DPD?

Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Teamleider Central Planning bij DPD Nederland! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, maak je kennis met je nieuwe collega’s tijdens de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.
Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Erik Wellens, Jr. Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar