Skip to content

Teamleader Yardmanagement

Nederland, Noord-Brabant, OirschotNetwork

Functieomschrijving

Jouw functie in het kort

Als Teamleader Yardmanagement heb je een grote verantwoordelijkheid en draag je zorg voor de aansturing, uitvoering en de controle van al het in- en uitgaand pick up-, linehaul- en express verkeer van DPD HUB Eindhoven. Samen met jou team zorg je voor een optimale terreinlogistiek.


Teamleader Yardmanagement bij DPD Nederland betekent…

…het aansturen, optimaliseren en zorgdragen voor de uitvoering van en de controle op het in- en uitgaand pick up-, linehaul- en express verkeer en het organiseren van het yard-terrein conform regio- en operationsbeleid en kwaliteitsstandaarden. Dat doe je met als doel de veiligheid en kwaliteit te waarborgen, kostenefficiency (wachtkosten te minimaliseren) te realiseren en het op de juiste manier bedienen van de afdeling Operations alsmede de afdelingen Linehaul- & pick-up planning. 

 • Je geeft richting en stuurt aan, begeleidt, coacht en motiveert medewerkers binnen de afdeling Yard Management en het rangeerteam;
 • Je levert een effectieve bijdrage aan ontwikkeling van het beleid inzake Network & HUB.
 • Je zult zorgdragen voor tijdige en relevante managementinformatie ten aanzien van de resultaten en ontwikkelingen van de afdeling;
 • Je zult zorgdragen voor het terugkoppelen van bevindingen ten aanzien van aan de afdeling gerelateerde projecten en opstellen van (tussentijdse) rapportages;
 • Je onderhoudt, beheert en optimaliseert de goederenstromen en transporten in het Transport Management Systeem met betrekking tot aankomst, vertrek en crossdock van laadunits;
 • Je draagt zorg voor adequate en snelle oplossingen bij ad hoc escalaties bij de yard logistiek en emballage en vuil verwerking;
 • Je verzamelt, analyseert en interpreteert gegevens en verwerkt de uitkomsten in verbetervoorstellen, o.a. gericht op administratieve, logistieke en operationele processen;
 • Je anticipeert en denkt mee in projecten als project lid of projectleider, door middel van het analyseren en onderzoeken van de aan het project gerelateerde vraagstukken op het gebied van de eigen discipline.


Wie worden je (directe) collega’s?

Als Teamleader Yardmanagement werk je met verschillende collega’s samen. Ieder met zijn eigen unieke kwaliteiten en inbreng, waardoor het team elkaar goed aanvult. Met hart voor DPD geven ze iedere dag 100%! Je geeft direct leiding aan een Sr Employee en 2 Employees en indirect geef je leiding aan de hefttruckchauffeurs en rangeerders. Je rapporteert aan de Manager Domestic & International Network.

Vereisten

Jij neemt mee aan kennis en ervaring:

 • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur richting Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Supply Chain Management);
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring en ervaring als leidinggevende;
 • Kennis van de Engelse taal en Nederlandse taal (pre) in woord en geschrift;
 • Je bent resultaatgericht, een initiatiefnemer, een echte teamleider.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €2443 tot maximaal €3490 afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen en 3 extra dagen als je niet verzuimt 
 • Reiskostenvergoeding
 • 2/3 pensioenbijdrage
 • Collectieve ziektekostenverzekering
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Veel ruimte voor ondernemerschap en werken in een gezellig, informeel en ambitieus team
 • En uiteraard pakketjes verzenden met korting!


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar