Skip to content

Teamleader Central Planning

Nederland, Noord-Brabant, OirschotNetwork

Functieomschrijving

Als Teamleader Central Planning ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van alle activiteiten met betrekking tot de logistieke planningsorganisatie aangaande het pick up verkeer op nationaal niveau. Jouw focus is gericht op het maximaliseren van de klanttevredenheid, het verbeteren van de kwaliteit binnen het verantwoordingsgebied van DPD Nederland en het motiveren en coachen van het pick-up team. Het is een positie waarin je niet enkel temleader bent, maar ook zelf met je voeten in de klei staat! Van het optimaliseren van het Transport Management Systeem tot aan relatiebeheer met leveranciers: Jij zorgt ervoor dat we onze doelen behalen tegen zo gunstig mogelijke kosten zonder kwaliteit in te leveren.


Wat ga je inhoudelijk doen?

 • Je wordt verantwoordelijk voor Central Planning Pickup; de planningsafdeling die ervoor zorgt dat alle pakketten worden opgehaald bij onze klanten. Je motiveert en coacht jouw team en zorgt voor optimalisatie van de afdeling.
 • Je verzamelt, analyseert en interpreteert data en verwerkt de uitkomsten in verbetervoorstellen, o.a. gericht op administratieve en operationele processen.
 • Je anticipeert en denkt mee in projecten als project lid of projectleider, door middel van het analyseren en onderzoeken van de aan het project gerelateerde vraagstukken.
 • Je wordt verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van leveranciers, de onderaannemers en chauffeurs conform het afgesproken dienstverleningsniveaus en kosten en indien nodig stuur je op prestaties van leveranciers.
 • Je zorgt voor een optimale kwantitatieve en kwalitatieve personeelsbezetting en creëert een efficiënt functionerende afdeling. Je maakt helder wat er van je team wordt verwacht in termen van performance (KPI’s) en motiveert het team om het iedere dag een beetje beter te doen;
 • Je zorgt voor een optimaal ingericht en efficiënt Transport Management Systeem en tijdige en relevante managementinformatie en rapportages ten aanzien van de resultaten en ontwikkelingen van de afdeling;

Jouw team en collega’s?

Het is een klein maar hecht team bestaande uit 6 Employees Central Planning die uitkijken naar jouw komst. Je rapporteert aan de Director Network.

Vereisten

Jij bent analytisch en werkt planmatig en resultaatgericht. Je bent goed in het aansturen en ontwikkelen van medewerkers en creëert overzicht en duidelijkheid. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur richting Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Supply Chain Management) en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.
 • Flexibiliteit in werktijden- en plek.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

Solliciteren


of

Apply with Indeed onbeschikbaar