Skip to content

Strategic Accountmanager

Nederland, Noord-Brabant, OirschotMarketing & Sales

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een krachtige en positief ingestelde Strategic Accountmanager!


Als Strategic Accountmanager ben je verantwoordelijk voor je eigen marktsegment en breid je het verkoopvolume uit. Op jouw manier vergroot je de naamsbekendheid van DPD door het introduceren en aanbieden van de producten en services bij nieuwe en bestaande klanten van DPD. Jij zorgt ervoor dat de regionale, nationale en internationale doelstellingen gerealiseerd worden en uiteindelijk het marktaandeel wordt vergroot. Jij bent business partner, consultant, relatiebeheerder en analist in één. Aan jou de uitdaging om per klant in jouw marktsegment de juiste combinatie te vinden. Het is een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie waar ruimte is om te ondernemen en creatief te zijn.


Jouw verantwoordelijkheden

Op proactieve wijze onderhoud en beheer je de relaties én genereer je nieuwe omzet bij de bestaande Strategic Accounts. Daarnaast ga je op zoek naar de belangrijke strategische prospects in het marktsegment waar jij verantwoordelijk voor bent. Doordat je dicht bij onze klanten staat, een goede kennis van de markt en het klantprofiel hebt, ben jij de strategische gesprekspartner.

Jouw werkzaamheden:

 • Het vergroten van jouw marktaandeel én naamsbekendheid van DPD;
 • Samen met de Sales Support Medewerkers zorg je voor een tijdige en correcte verwerking van de administratie, offertes en/of contracten;
 • Schrijven én uitvoeren van verticale markt- en accountplannen;
 • Onderhouden van een up-to-date CRM-systeem;
 • Werken vanuit verschillende locaties in het land.


Wie worden je collega’s?
Je maakt onderdeel uit van een gezellig, ondernemend team dat bestaat uit 7 Strategische Accountmanagers en 5 Sales Support medewerkers die samen de grootste, strategische klanten van DPD beheren, versterken en uitbouwen. Een team met open en informele communicatie waarbij je samen met de andere afdelingen binnen DPD voor het optimale resultaat gaat.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. 

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce.  DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020.

In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

Vereisten

Jij neemt mee aan competenties en persoonlijkheid

Strategisch commercieel inzicht met een pragmatische aanpak, maar ook een positief kritische blik mét een glimlach. Jij zet jouw salescreativiteit en doorzettingsvermogen in om het verschil te maken.

Key-competenties:

 • Ondernemerschap, energie en enthousiasme
 • Natuurlijke overtuigingskracht, structuur en resultaatgerichtheid
 • Initiatiefrijk en zelfstarter

Verder neem jij mee

 • Werk- en denkniveau op minimaal Hbo-niveau;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare (senior) functie, zowel in acquisitie als in relatiebeheer;
 • Bedreven in het opstellen en uitvoeren van verticale marktplannen, accountplannen, actieplannen, legt visie op markt neer;
 • Ervaring in (pakket)logistiek of commodity;
 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van het Engels en het Nederlands.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van €3900 tot ongeveer €5600 per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Leaseauto;
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerken.


Durf jij het aan?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV via onze carrière pagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar