Skip to content

Strategic Accountmanager

Nederland, Noord-Brabant, OirschotMarketing & Sales

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een innovatieve en daadkrachtige Strategic Accountmanager!


Als Strategic Accountmanager ben je verantwoordelijk voor je eigen marktsegment en breid je het verkoopvolume uit. Met jouw kennis en netwerk, bouw je de bestaande en nieuwe services van DPD verder uit. Op jouw manier vergroot je de naamsbekendheid van DPD bij nieuwe en bestaande klanten. Jij zorgt ervoor dat de nationale en internationale doelstellingen gerealiseerd worden en uiteindelijk ons marktaandeel wordt vergroot. Jij bent business partner, consultant, relatiebeheerder en analist in één. Je gaat strategische partnerships aan met grote Retail en E-commerce klanten over PUDO (Pick Up Drop Off)-, locker services en -leveringen. Aan jou de uitdaging om per klant in jouw marktsegment onze ‘Out Of Home cross border services’ te vermarkten. Het is een zelfstandige positie in een ambitieuze en dynamische organisatie, waar alle ruimte is om te ondernemen en creatief te zijn.


Jouw verantwoordelijkheden

Op proactieve wijze onderhoud, beheer en geneer je nieuwe omzet bij bestaande relaties. Daarnaast ga je op zoek naar de belangrijke strategische prospects in het marktsegment waar jij verantwoordelijk voor bent. 

Jouw werkzaamheden:

 • Het vergroten van marktaandeel én naamsbekendheid van DPD;
 • Maken en uitvoeren van markt- en accountplannen;
 • Samen met Sales Support zorg je voor een tijdige en correcte verwerking van de administratie, offertes en/of contracten;
 • Bezoeken van (potentiële) klanten op verschillende locaties in het land.


Wie worden je collega’s?
Je hebt een centrale rol in de organisatie, waarbij de samenwerking met andere afdelingen een voorwaarde is voor succes. Als Strategic Accountmanager werk je direct samen in het team van Accountmanagers, Sales Support Medewerkers en de Business Development Director. Binnen het team heerst een prettige en open sfeer. De ambitie van het team is om gezamenlijk growth engines aan te dragen, te implementeren en te verkopen, door innovatieve diensten (door) te ontwikkelen en vernieuwend en concurrerend te zijn. 


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020.

In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Vereisten

Jij neemt mee aan competenties en persoonlijkheid

Strategisch commercieel inzicht met een pragmatische aanpak, maar ook een positief kritische blik mét een glimlach. Jij zet jouw sales creativiteit en doorzettingsvermogen in om het verschil te maken.

Key-competenties:

 • Ondernemerschap, energie en enthousiasme;
 • Natuurlijke overtuigingskracht, structuur en resultaatgerichtheid;
 • Initiatiefrijk en zelfstarter. 

Verder neem jij mee

 • Werk- en denkniveau op minimaal HBO niveau;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare (senior) functie, zowel in acquisitie als in relatiebeheer;
 • Bedreven in het opstellen en uitvoeren van verticale marktplannen, accountplannen, actieplannen, legt visie op markt neer;
 • Ervaring in (pakket) logistiek of e-commerce;
 • Goede beheersing in woord en geschrift van het Engels en het Nederlands.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €3900 tot €5666 per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Leaseauto;
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.


Durf jij het aan?

Weet jij onze strategische partnerships verder uit te bouwen en bij te dragen aan de groei ambities van DPD?  Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV via onze carrière pagina.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Bianca van Baren, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar