Skip to content

Strategic Account Manager

Oirschot, Noord-Brabant, Nederland€ 4.105 - € 5.865 per maandSales

Functieomschrijving

Als Strategic Accountmanager bij DPD ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitbreiden van de relaties in jouw eigen marktsegment. Op jouw manier vergroot je de naamsbekendheid van DPD door het introduceren en aanbieden van de producten en services bij nieuwe en bestaande klanten van DPD, zodat de regionale, nationale en internationale doelstellingen gerealiseerd worden en uiteindelijk het marktaandeel wordt vergroot. Jij bent business partner, consultant, relatiebeheerder en analist in één. Dit alles binnen een organisatie waar alle ruimte is om te ondernemen en creatief te zijn.


Jouw verantwoordelijkheden

 • Beheren, ontwikkelen en uitbouwen van de relaties met bestaande strategische klanten en prospects in jouw marktsegment;
 • Door jouw kennis van de markt en klantenprofiel sta je dichtbij onze klanten en word je gezien als strategische gesprekspartner;
 • Binnen jouw marktsegment weet je op een zodanige wijze sales instrumenten in te zetten dat nieuwe klanten worden aangetrokken en dat het marktaandeel én de naamsbekendheid van DPD worden vergroot;
 • Je initieert productontwikkeling door klantbehoeftes samen met product marketing te vertalen en zo invulling te geven aan de wensen van specifieke klantgroepen;
 • Je werkt op efficiënte wijze samen met sales support medewerkers, zodat afgesproken offertes en/of contracten tijdig naar klanten worden verzonden en overige administratieve vraagstukken correct worden verwerkt;
 • Je schrijft verticale markt- en accountplannen en zorgt ervoor dat deze uitgevoerd worden;
 • Je bezoekt (potentiële) klanten op verschillende locaties, met name in Nederland.


Wie worden je collega’s?

Je hebt een centrale rol in de organisatie, waarbij de samenwerking met andere afdelingen een voorwaarde is voor succes. Als Strategic Accountmanager werk je direct samen in het team van Strategic Accountmanagers en de Director Strategic Accounts. Binnen het team heerst een prettige en open sfeer. De ambitie van het team is om gezamenlijk growth engines aan te dragen, te implementeren en te verkopen. Dit doe je door innovatieve diensten (door) te ontwikkelen en vernieuwend en concurrerend te zijn. Daarnaast werk je nauw samen met het internationale team in Parijs om invulling te geven aan de commerciële strategie van DPD NL en de Geopost organisatie.

Vereisten

Wat neem je mee?

Jij hebt een groot strategisch commercieel inzicht met visie en een pragmatische aanpak, maar ook een positief kritische blik mét een glimlach. Jij zet jouw sales creativiteit en doorzettingsvermogen in om het verschil te maken en bent een proactieve sparringpartner voor jouw klanten. Je hebt een natuurlijke overtuigingskracht die je intern en extern in kunt zetten. Je houdt van klantvragen die complex zijn, op strategisch niveau, waarbij de vertaalslag gemaakt dient te worden naar operationele uitvoerbaarheid. Je kunt omgaan met een grote mate van uitzonderingen en impact van handelen. Dit alles doe je met veel energie en enthousiasme.


En verder

 • Werk- en denkniveau op minimaal HBO niveau;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een vergelijkbare (senior) functie, zowel in acquisitie als in relatiebeheer;
 • Ervaring met verticale benadering van de markt;
 • Bedreven in het opstellen en uitvoeren van verticale marktplannen, accountplannen, actieplannen, legt visie op markt neer;
 • Ervaring in (pakket) logistiek of e-commerce;
 • Goede beheersing van het Engels en het Nederlands in woord en geschrift.


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:


 • Een passend salaris tussen €4105 en €6451 per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Een aantrekkelijke bonusregeling;
 • Een leaseauto;
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.


Durf jij het aan?

Ben jij de innovatieve en daadkrachtige Strategic Accountmanager die wij zoeken en wil jij bijdragen aan de groei ambities van DPD? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV via onze carrière pagina.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Corina den Besten, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-40498994.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar