Skip to content

Senior Verandermanager

Nederland, Noord-Brabant, OirschotLogistics Strategy & Development

Functieomschrijving

Jij zorgt voor de strategische ontwikkeling en groei van DPD Nederland middels programma’s en projecten binnen de driehoek data science, IT en business operations met als specifieke aandachtsgebieden Commerce, Customers en Operations. 


Het initiëren, uitvoeren, bewaken en opleveren van (multidisciplinaire) projecten/programma’s, inclusief de opstelling van de projectdefinitie en inrichten van de projectorganisatie. Enkele voorbeelden van mogelijke projecten zijn het opzetten van een volledig geautomatiseerd sorteerproces en het initiëren van KPI gedreven kwaliteitsverbeteringen. Je definieert en stelt samen met de business en je collega-verandermanagers de strategische doelstellingen, inclusief business case(s) vast. Samenwerking is van belang om afhankelijkheden en samenhang tussen de verschillende (strategische) projecten te identificeren en te managen. Binnen jouw aandachtsgebieden werk je aan het ‘data driven’ maken van DPD door de diverse relevante bronnen te identificeren en daarna met elkaar te combineren. Je bent scherp op ontwikkelingen en (groei)signalen uit de organisatie en de markt, pikt deze op, maakt markt/omgevingsanalyses en stelt eventueel je project(aanpak) bij. Verder ben je ervaren in project/programmamanagement, werkt zelfstandig en je vindt het ook leuk om anderen in het team te adviseren en uit te dagen. Tenslotte communiceer je op duidelijke wijze, neemt energie mee en inspireert in- en externe stakeholders.


Wie worden je (directe) collega’s?

Je werkt samen in een professioneel team met verandermanagers, projectmanagers, data analisten, IT’ers en innovatie specialisten. Als Senior Verandermanager fungeer je als sparringpartner voor je collega Verandermanagers. Je rapporteert aan de Manager Projects en de afdeling valt hiërarchisch onder de Director Strategy & Information.

Vereisten

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met en kennis van methoden en technieken voor projectmatig en planmatig werken.
 • Conceptueel denkvermogen, structuur en rust, minder op de inhoud, meer procesmatig.
 • Ambitie om jezelf en anderen te (blijven) ontwikkelen.
 • Kennis van de strategische waarde van data, hoe data te gebruiken en te vertalen naar business successen.
 • Kennis van Visio en MS Office (met name Excel).
 • Kennis van en ervaring met Lean is een pré.


Wat bieden wij?

 • Een rol met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • Flexibiliteit in werken op kantoor of thuis
 • Afwisseling en uitdaging. Je bent inzetbaar op verschillende domeinen.
 • Laptop, telefoon en een auto van DPD.
 • Een aantrekkelijke bonusregeling.
 • Een pensioenpremie die voor ¾ door DPD betaald wordt.
 • Je ontvangt van ons een jaarcontract dat bij een wederzijdse klik wordt omgezet in een vaste aanstelling.
 • En natuurlijk biedt DPD jou een aantrekkelijk salaris van maximaal € 6.400,- per maand voor 38,75 uur per week (fulltime)!


Interesse?

Voor meer informatie over deze functie neem contact op met Fabricio de Jonge, Manager Projects, bereikbaar op 06-15221557. Voor meer informatie over de wervingsprocedure bel Martijn Roosen, Corporate Recruiter, bereikbaar op 06-27148536. 


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck een VOG en een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar