Skip to content

Senior HR Business Partner Operations

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandHR & CSS

Functieomschrijving

“Ben jij een ervaren Business Partner en wil jij jouw energie kwijt in een gedreven HR-team? Dan zoeken wij jou!”


Voor de HR-afdeling zijn we op zoek naar een senior HR Business Partner Operations. In deze functie ben je, verdeeld over jou en de andere drie HR Business Partners verantwoordelijk voor een aantal afdelingen. Waarbij een indeling is gemaakt op de de Business Units en in deze rol ben je verantwoordelijk voor de Business Unit Operations. Als HR Business Partner ben je generalist in de HR verantwoordelijkheden in de business. Daarnaast zijn er expertises verdeeld over de HR Business Partners, zoals Performance Management, Health & Safety, Strategische Personeel Planning, Functiebeschrijvingen, Verandermanagement en Budget & Control.

Je ondersteunt en adviseert de managers in de hele HR keten van in-, door- en uitstroom, verzuim, leiderschapsontwikkeling, projectmanagement, engagement, duurzame inzetbaarheid en arbeidsrecht. Hierbij krijg je ondersteuning van de collega’s van HR Support en de specialisten van de afdeling. Sinds een aantal jaar is de HR-afdeling opnieuw opgezet en hebben we hoge ambities.

Er ligt een mooie, inhoudelijke uitdaging in een ambitieuze HR strategie waarvan de verantwoordelijkheden (in de ontwikkeling, uitvoer en coördinatie) onderling verdeeld zijn. Je bent als het ware de kartrekker voor de aan jou toegewezen thema’s binnen de hele organisatie, maar tegelijkertijd ook iemand die hands-on te werk gaat. Het is een dynamische positie waarin je soms ook snel schakelt tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.


Wie worden je (directe) collega’s?

Je komt werken in een informeel en flexibel, maar ook gedreven en enthousiast HR team. De totale HR afdeling bestaat uit business partners, payroll, recruitment, support, learning & development en compensation & benefits. Je standplaats is Oirschot en Veenendaal, maar wanneer gewenst bezoek je ook jouw stakeholders in het land.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen. DPD is dé innovatieve en aantrekkelijke omgeving waar jij wilt werken!


Vereisten

Wat neem jij mee?

Je kunt uitstekend omgaan met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je vindt makkelijk je weg binnen een nieuwe organisatie, weet richting te geven aan je handelen en tegelijkertijd vergeet je niet de mensen om je heen mee te nemen. Je bent ondernemend, nieuwsgierig en resultaatgericht. Je vindt het belangrijk dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en steekt energie in het coachen van lijnmanagers. Je bent evenwichtig, zelfbewust en niet snel van je stuk te brengen. Als er kritische vragen vanuit de business komen, zorg je dat verwachtingen helder zijn en dat het proces goed wordt opgevolgd. Daarnaast heb je:

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur HRM;
  • 5+ jaar ervaring in het HR werkveld als adviseur of business partner.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

  • Een passend salaris in de range van €4105 tot €5865;
  • Contract voor 31 - 38,75 uur (0,8 - 1,0 fte);
  • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerken;
  • Lease auto of reiskostenvergoeding;
  • Gunstige pensioenbijdrage, 25 vakantiedagen, collectieve ziektekostenverzekering;
  • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij dé Business Partner die bijdraagt aan de doorontwikkeling van onze afdeling HR en Operations? Solliciteer dan naar de vacature Senior HR Business Partner bij DPD Nederland in Oirschot.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Lieke van Schijndel, Corporate Recruiter, bereikbaar

via 06-29677441.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar