Skip to content

Senior Financial Accounting

Nederland, Noord-Brabant, OirschotFinance

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Als Senior Financial Accounting ben je  verantwoordelijk voor alle accounting processen conform de concernrichtlijnen, wet- en regelgeving, vastgestelde procedures, werkafspraken en het financieel beleid van DPD Nederland gericht op de juistheid, tijdigheid, volledigheid en kwaliteit van de vastlegging in en beheersing van de financiële administratie.

En wat betekent dat in de praktijk?

 • Je zorgt voor een juiste, tijdige en volledige beheersing van de administratie;
 • Je bent verantwoordelijk voor de balansdossiers die binnen het accounting -team zijn verdeeld;
 • Je signaleert en rapporteert afwijkingen, waarbij je proactief meedenkt in de correcte administratie en journalisering van boekhoudkundige vraagstukken;
 • Je schakelt met diverse afdelingen binnen DPD ten behoeve van een juiste registratie in de financiële boekhouding en informatievoorziening voor business analyses van de afdeling control;
 • Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de maandafsluiting, waarbij je zorgt voor een juiste en tijdige verwerking van de journaalposten;
 • Actieve samenwerking met andere afdelingen zoals debiteuren, HR, sales, ten behoeve van ondersteuning en optimalisering van processen die Finance raken.


Wie worden je (directe) collega’s?

Finance Administration bestaat uit de afdelingen Accounts Payable, Invoicing en Accounting. In totaal betreft dit 10 collega’s, waarvan je samen met jouw directe collega verantwoordelijk bent voor Accounting en rapporteer je aan de Manager Finance Administration. De afdeling is in ontwikkeling, dit biedt veel kansen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Samen met de complete afdeling finance worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, waarbij plezier en samenwerking centraal staan.


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Een frisse blik op zaken en veel energie om zaken aan te pakken. Je bent zelfstandig, stressbestendig en accuraat. Je toont doorzettingsvermogen en bent initiatiefrijk. Je hebt kennis van en inzicht in de procedures en richtlijnen binnen het werkgebied.

En ook:

 • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van bijvoorbeeld accounting of aantoonbaar 3 jaar ervaring in soortgelijke functie;
 • Kennis van ERP systemen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat biedt DPD jou?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van € 2751,- tot maximaal € 3930,- afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Contract voor 31 uur tot 38,75 uur (0,8 - 1,0 fte);
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature Financial Accounting bij DPD Nederland in Oirschot.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Bianca van Baren, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar