Skip to content

Senior Financial Accountant

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandFinance

Functieomschrijving

Als Senior Financial Accountant ben je verantwoordelijk voor alle accounting processen conform de concernrichtlijnen, wet- en regelgeving, vastgestelde procedures, werkafspraken en het financieel beleid van DPD Nederland gericht op de juistheid, tijdigheid, volledigheid en kwaliteit van de vastlegging in en beheersing van de financiële administratie. Je bent tevens de rechter hand van de Manager Finance & Administration in de aansturing van het gehele F&A team.

En wat betekent dat in de praktijk?

 • Je zorgt voor een juiste, tijdige en volledige beheersing van de administratie en als rechter hand van de manager F&A ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de afdeling en het verbeteren van (accounting) processen;
 • Je schakelt met diverse afdelingen binnen DPD ten behoeve van een juiste registratie in de financiële boekhouding en informatievoorziening voor business analyses van de afdeling control;
 • Je bent verantwoordelijk voor de balansdossiers die binnen het accounting -team zijn verdeeld;
 • Je signaleert en rapporteert afwijkingen, waarbij je proactief meedenkt in de correcte administratie en journalisering van boekhoudkundige vraagstukken;
 • Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de maandafsluiting, waarbij je zorgt voor een juiste en tijdige verwerking van de journaalposten;
 • Actieve samenwerking met andere afdelingen zoals debiteuren, HR, sales, ten behoeve van ondersteuning en optimalisering van processen die Finance raken.


Wie worden je (directe) collega’s?

Finance & Administration bestaat uit de afdelingen Accounts Payable, Invoicing en Accounting. In totaal betreft dit 10 collega’s, waarvan je samen met jouw directe collega verantwoordelijk bent voor Accounting en rapporteer je aan de Manager Finance Administration. De afdeling is in ontwikkeling, dit biedt veel kansen en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Samen met de complete afdeling finance worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, waarbij plezier en samenwerking centraal staan.


Wie zijn wij?


Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Een frisse blik op zaken en veel energie om zaken aan te pakken. Je bent zelfstandig, stressbestendig en accuraat. Je toont doorzettingsvermogen en bent initiatiefrijk. Je hebt kennis van en inzicht in de procedures en richtlijnen binnen het werkgebied. Je hebt de ambitie om op termijn door te groeien naar een bredere rol.

En ook:

 • Een afgeronde HBO-opleiding in de richting van bijvoorbeeld accounting en aantoonbaar minimaal 3 jaar ervaring in soortgelijke functie;
 • Kennis van ERP systemen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat biedt DPD jou?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van €2888 tot ongeveer €4126 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Contract voor 31 uur tot 38,75 uur (0,8 - 1,0 fte);
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering.Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature Financial Accounting bij DPD Nederland in Oirschot.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar