Overslaan naar content

Senior customs officer

Eindhoven/Haarlem, Noord-Brabant, Nederland€ 3.466,86 - € 4.952,66 per maandOperations

Functieomschrijving

DPD Nederland is op zoek naar een gedreven en ervaren senior customs officer voor het Customs-team. Als senior customs officer ben je verantwoordelijk voor het vertalen van (veranderende) landspecifieke wet- en regelgeving voor de im- en export van pakketten naar maatregelen, instructies, werkwijzen, procedures en systeeminrichtingen. Je rapporteert aan de director IGROW en speelt een cruciale rol in het administratief en fysiek afhandelen van pakketten. Hierbij ligt de focus op het waarmaken van groeidoelstellingen en het optimaliseren van onze dienstverlening binnen de Benelux organisatie.


Wat ga je doen?

Als senior customs officer Customs draag je diverse verantwoordelijkheden, waaronder het vertalen van wet- en regelgeving en het optimaliseren van de afhandeling van im- en export. Je lost complexe vraagstukken op en zorgt voor juiste, tijdige en volledige douaneaangiftes om financiële risico's te vermijden.


We leggen bij deze functie de focus op drie aspecten;

 • Je gaat processen ontwerpen (met je collega customs officers), waarbij je de compliance van processen waarborgt;
 • Je bent en blijft op de hoogte van wetgeving en je ziet er een uitdaging in om je collega’s te overtuigen dat de door jou uitgevoerde compliance verbeteringen goed zijn voor zowel de collega’s als DPD. Je doet (on)gevraagd aanbevelingen ter verbetering van uiteenlopende compliance vraagstukken en weet je collega's te overtuigen dat de door jou uitgevoerde compliance verbeteringen goed zijn voor de collega’s en of DPD. Kortom; een uitdagende job met veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap;
 • Je bent in staat om een intern audit plan op gebied van Douane te maken en deze uit te voeren. Uiteraard in samenwerking met de manager customs office en andere collega’s.


Vereisten

Wie ben jij?

Als senior customs officer dien je te excelleren in:

 • Initiatief nemen: Je hebt de capaciteit om proactief te handelen en innovatieve oplossingen aan te dragen;
 • Vakkennis en uitvoering: Een diepgaande kennis van douaneprocedures, wetgeving en uitvoeringsvaardigheden zijn noodzakelijk voor deze rol;
 • Mondeling en schriftelijk communiceren: Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn essentieel voor effectieve interactie met interne en externe belanghebbenden;
 • Plannen en organiseren: Het vermogen om complexe processen te organiseren en te plannen voor een vlotte operationele afhandeling;
 • Resultaatgerichtheid: Je bent gericht op het behalen van meetbare resultaten en het vermijden van risico's;
 • Samenwerken: De capaciteit om effectief samen te werken, zowel binnen het team als met externe partners, is van groot belang.

Naast deze competenties stellen wij de volgende specifieke eisen aan de senior customs officer:

 • Minimaal een hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in een logistieke richting en/of customs;
 • Een vakopleiding declarant is vereist. Of intentie om deze (gesupport door DPD) in een jaar te halen;
 • Aanzienlijke relevante werkervaring, bij voorkeur minimaal 5 jaar, waarbij ervaring met projectmatig werken een meerwaarde is.
 • Uitstekende mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Duits en Engels; kennis van Frans wordt als positief beschouwd.
 • Diepgaande kennis van en inzicht in douaneprocedures, wetgeving en richtlijnen binnen het werkgebied.
 • Kennis van de organisatie, inclusief de samenhang en samenstelling van diverse bedrijfsonderdelen.

Als senior customs officer ben je een essentiële schakel in het continue verbeteren van processen en systemen binnen Customs, met als uiteindelijke doel een onderscheidende dienstverlening te realiseren. Je draagt niet alleen bij aan de operationele uitvoering, maar hebt ook een leidende rol in het aansturen en ontwikkelen van het team.


Wat bieden wij?

 • Een passend salaris in de range van €3.466,86 tot €4.952,66 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Een uitdagende functie voor 31-38,75 uur per week (0,8-1,0 fte);
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk); Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%.

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische organisatie, waarin ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan. Als jij wilt bijdragen aan de groei van DPD en voldoet aan bovenstaande eisen, solliciteer dan nu.


Samen verder?

Ben jij de kandidaat die we bij DPD zoeken? Solliciteer dan naar de vacature bij DPD Nederland. Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.

Wie zijn wij?

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteldof

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar