Skip to content

Senior Business Controller

Nederland, Noord-Brabant, OirschotFinance

Functieomschrijving

Senior Business Controller bij DPD Nederland betekent…

…dat je als het financiële geweten van het Management Team van een business unit bijdraagt aan het succes van DPD. Je biedt financiële transparantie, ondersteunt besluitvorming en speelt een leidende rol in het plannen en sturen van het resultaat.

Je hebt een gevarieerd pakket aan verantwoordelijkheden:

 • In samenwerking met het team van de business unit zorg je voor de vertaling van de strategische doelstellingen van DPD Nederland naar realistische doelen en jaarbudgetten voor de business unit;
 • Je draagt zorg voor transparante managementinformatie, waaronder week- en maandrapportages, financiële analyses en toekomstgerichte stuurinformatie;
 • Je biedt inzicht in risico’s en kansen, maakt deze financieel inzichtelijk en stuurt bij waar nodig;
 • Je beoordeelt business cases en het resultaat van genomen beslissingen;
 • Je bent de financiële sparringpartner van de leden van het managementteam van de business unit;
 • Als lid van het Finance team draag je bij aan het continu verbeteren van de efficiency en de kwaliteit van het financiële inzicht. Denk hierbij aan het vereenvoudigen en automatiseren van financiële rapportages en het optimaliseren van analyses en forecast processen;
 • Je draagt bij aan het functioneren van het business control team in brede zin, waaronder de verbinding met andere afdelingen, de ontwikkeling van junior Business Controllers en het begrip van de cijfers bij andere afdelingen.


Jouw team en collega’s?

Het is een jong en gemotiveerd business control team dat bestaat uit 6 collega’s. Er is sprake van een goede afstemming onderling en een gezamenlijke ambitie. Het betrokken team heeft de ambitie om met de groei van de organisatie de processen verder te optimaliseren.

Vereisten

Jij neemt mee?

Plezier in je werk! Je voelt je thuis in een kort cyclische, dynamische en snelgroeiende onderneming. Je hanteert een gestructureerde, proactieve en praktische manier van werken en je beschikt over goede sociale vaardigheden, stressbestendigheid en daadkracht.

Verder neem je:

 • Een relevante afgeronde bedrijfseconomische Master op universitair niveau (RC-opleiding is een pre);
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een logistieke of vergelijkbare omgeving;
 • Goed begrip van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Goede kennis van rapportage- en planningsystemen (MS Office en ERP-systeem JD Edwards).


Wat biedt DPD jou?

 • Een salaris van maximaal € 6.521,- voor 38,75 uur per week (fulltime);
 • Een pensioenpremie met een relatief lage eigen bijdrage;
 • De flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;
 • 25 vakantiedagen en bij een ziektevrij kalenderjaar 3 bonusdagen;
 • De mogelijkheid om door te groeien, je breed te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen.


Interesse?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Bianca van Baren (Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174).

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.


Wie zijn wij?


DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar