Skip to content

Senior Business Analyst

Nederland, Noord-Brabant, OirschotStrategy & Information

Functieomschrijving

“De brug willen slaan tussen Operations en IT”


Je krijgt energie van project- en procesmatig werken en bouwt graag aan een organisatie. Je begrijpt de behoefte van de 9 depots, 2 hubs en 1.500
chauffeurs, weet deze in te passen in het DPD landschap en vertaalt deze in de juiste specificaties zodat jouw professionele IT partners in en buiten Nederland doelgericht aan de slag kunnen. Als Senior Business Analyst lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en invulling van de toekomst van Logistiek binnen DPD, met begrip en affiniteit voor een operationele organisatie en kennis en/ of nieuwsgierigheid op het gebied van IT.


Wat betekent dat in de praktijk?

 • Van strategie naar oplossing

Je vertaalt de bedrijfsstrategie naar diverse oplossingen. Waar zit de dagelijkse operationele behoefte, hoe past dit binnen de strategie van DPD en welke oplossing past hierbij?;

 • Projectmanagement

Je ondersteunt de projectmanagers bij de projectdefinitie, het bijdragen aan de business case, het challengen van het projectteam en het coördineren van de werkzaamheden in het project, in relatie tot Business Analyse;.

 • Procesoptimalisatie

Je identificeert zelf verbeteringen in de huidige (operationele) processen, analyseert de beschikbare informatie en documenten, betrekt jouw business partners en implementeert samen een betere oplossing ter verhoging van onze klanttevredenheid of procesefficiency.

 • Functioneel ontwerpen

je bent voor vele processen de counterpart van onze operationele business. Jij kent de dagelijkse werkzaamheden, bijbehorende systemen en processen en weet wat de impact is van ogenschijnlijk kleine veranderingen;

 • Innovatie

De oplossing van vandaag is de legacy van morgen. Jij balanceert tussen stabiliteit en verbeteren. Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van ICT, stimuleert innovatie en adviseert jouw businesspartners, managementteam IT en directie DPD hierin.


Jouw werkomgeving?

Als Senior Business Analyst werk je vanuit het kantoor in Oirschot of vanuit huis. Je rapporteert aan de Manager Solutions.

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Minimaal 6 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt kennis van IT en logistiek gerelateerde processen;
 • Je hebt ervaring met informatie- en procesanalyses en met projectmatig werken;
 • Je bent analytisch en je kunt makkelijk de vertaalslag maken van de theorie naar de praktijk;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Schakelen met stakeholders is voor jou geen probleem;
 • Je bent proactief, daadkrachtig en overtuigend;
 • Je bent energiek en hebt een basale nieuwsgierigheid om dingen te veranderen/ verbeteren.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van €4500 tot ongeveer €5.500, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.
 • Flexibiliteit in werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Wie zijn wij?


DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een assessment en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar