Skip to content

Senior Business Analyst

Nederland, Noord-Brabant, OirschotIT

Functieomschrijving

“De brug willen slaan tussen Operations en IT”


Als (senior) business analist weet jij de brug te slaan tussen onze operationele business en de IT oplossingen die daarbij horen. Jij snapt de behoefte van onze 9 depots, 2 hubs en 1.500 chauffeurs, weet deze in te passen in het DPD IT landschap en vertaalt deze in de juiste specificaties zodat jouw professionele IT partners in en buiten Nederland doelgericht aan de slag kunnen. Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en invulling van de toekomst van Operations binnen DPD, met begrip en affiniteit voor een operationele organisatie en met kennis en ervaring op het gebied van IT.


Wat betekent dat in de praktijk?

 • Van strategie naar oplossing

Je draagt zorg voor de vertaling van de bedrijfsstrategie naar ICT-oplossingen. Waar zit de dagelijkse operationele behoefte, hoe past dit binnen de strategie van DPD en welke ICT oplossing past hier bij.

 • Projectmanagement

Je ondersteunt onze projectmanagers, bij de projectdefinitie, het bijdragen aan de business case, het challengen van het projectteam op de gekozen oplossing als ook het coördineren van de werkzaamheden in het project in relatie tot Business Analyse en ICT.

 • Procesoptimalisatie

Je identificeert zelf verbeteringen in de huidige (operationele) processen, analyseert de beschikbare informatie en documenten, betrekt jouw business partners en implementeert samen een betere oplossing ter verhoging van onze klanttevredenheid of procesefficiency.

 • Functioneel ontwerpen

Jij bent voor vele processen de counterpart van onze operationele business. Jij kent hun dagelijkse werk en bijbehorende systemen en processen. Jij weet als geen ander wat de impact van een ogenschijnlijk kleine verandering kan zijn op het applicatie landschap van DPD.

 • Innovatie

De oplossing van vandaag is de legacy van morgen. Jij balanceert tussen stabiliteit en verbeteren. Jij signaleert ontwikkelingen op het gebied van ICT, stimuleert innovatie en adviseert jouw businesspartners, managementteam IT en directie DPD hierin.


Jouw werkomgeving?

Je komt te werken in een omgeving met een informele en resultaatgerichte bedrijfscultuur. De afdeling Core Operations (onderdeel van DPD NL IT) is het IT hart van de gehele operationele keten binnen DPD. Samen met jouw collega business analisten en applicatiemanagers zorg jij voor een feilloos werkend IT landschap welke de ambitieuze groei van DPD aankan.

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, richting Bedrijfsinformatica of Bedrijfsinformatiekunde;
 • Minimaal 6 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Affiniteit met IT en logistiek gerelateerde processen en hebt kennis van business- en procesarchitecturen;
 • Ervaring met informatie- en procesanalyses en met projectmatig werken;
 • Je bent analytisch en je kunt makkelijk de vertaalslag maken van de theorie naar de praktijk;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent proactief, daadkrachtig en overtuigend.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris tot maximaal €5.555, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.
 • Flexibiliteit in werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een assessment en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar