Skip to content

Sales Medewerker Binnendienst

Nederland, Utrecht, VeenendaalMarketing & Sales

Functieomschrijving

Draag jij bij aan de groeiambities van DPD?


Jouw functie

Proactief benader je als Sales Medewerker Binnendienst potentiële klanten en bestaande relaties, om het marktaandeel en de naamsbekendheid van DPD te vergroten. Telefonisch bied je onze producten en services aan en weet je nieuwe klanten aan DPD te binden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opmaken en opvolgen van offertes.


Jouw werkzaamheden bestaan verder uit:

 • Inkomende mail beantwoorden;
 • Verwerken van administratie;
 • Updaten van het CRM systeem;
 • Aftersales.


Jouw team en collega’s?

Je werkt samen in een enthousiast en stabiel team dat bestaat uit 10 collega’s. Er is sprake van een informele werksfeer en open communicatie. In een dag start worden de werkzaamheden met elkaar afgestemd. Binnen het team krijg je de ruimte om een invulling te geven aan jouw rol, waarbij wij het belangrijk vinden om ieder talent te benutten. In deze rol rapporteer je aan de Manager Telesales.

Vereisten

Jouw profiel
Communicatief ben je sterk en heb je een commerciële drive en wil om te scoren. Daarbij staat een klant- en servicegerichte houding voorop. Verder werk je nauwkeurig en efficiënt, ook ben je positief en oplossingsgericht ingesteld.


Jij neemt mee:

 • Minimaal een afgeronde Mbo opleiding, een commerciële opleiding is mooi meegenomen;
 • Affiniteit met telefonische verkoop en sales;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je maakt een CRM systeem snel eigen, waarbij kennis van Salesforce een pré is.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een salaris tussen de € 2440 en € 3490, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheid (hybride).


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Meer informatie

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie en over de wervingsprocedure kun je contact opnemen met Bianca van Baren, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174.  Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 Pickup parcelshops bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.  DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar