Skip to content

Sales Medewerker Binnendienst

Nederland, Utrecht, VeenendaalMarketing & Sales

Functieomschrijving

Draag jij bij aan de groeiambities van DPD?

Als Sales Medewerker Binnendienst benader je proactief potentiële klanten en bestaande relaties om het marktaandeel en de naamsbekendheid van DPD te vergroten. Telefonisch bied je onze producten en services aan en weet je nieuwe klanten aan DPD te binden. Je bent verantwoordelijk voor het opmaken en opvolgen van offertes, het beantwoorden van inkomende mails, verwerken van administratie, up-to-date houden van het CRM systeem en aftersales. Kortom een uitdagende en afwisselende functie!


Jouw team en collega’s?

Je werkt samen in een enthousiast en stabiel team dat bestaat uit 10 collega’s. Er is sprake van een informele werksfeer en open communicatie. Iedere dag start je gezamenlijk op en worden de werkzaamheden met elkaar afgestemd. Binnen het team krijg je de ruimte om een invulling te geven aan jouw rol, waarbij wij het belangrijk vinden om ieder talent te benutten.


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.


Vereisten

Jouw profiel
Communicatief ben je sterk en heb je een commerciële drive en wil om te scoren. Daarbij staat een klant- en servicegerichte houding voorop. Verder werk je nauwkeurig en efficiënt, ook ben je positief en oplossingsgericht ingesteld.


Jij neemt mee:

  • Minimaal een afgeronde Mbo opleiding, een commerciële opleiding is mooi meegenomen;
  • Affiniteit met telefonische verkoop en sales;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Je maakt een CRM systeem snel eigen, waarbij kennis van Salesforce een pré is.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

  • Een salaris tussen de € 2440 en € 3490, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
  • Contract voor 31 tot 38,75 uur (0,8 - 1,0 fte);
  • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
  • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • Thuiswerken behoort tot de mogelijkheid (hybride).


Samen verder?

Weet jij nieuwe klanten aan te haken en het marktaandeel van DPD Nederland te vergroten? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie naar de vacature Sales Medewerker binnendienst via onze carrièrepagina.


Meer informatie

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie en over de wervingsprocedure kun je contact opnemen met Bianca van Baren, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174.  Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar