Skip to content

Sales Manager (Zuid)

Nederland, Noord-Brabant, OirschotSales

Functieomschrijving

Als sales manager bij DPD krijg je energie van het verder professionaliseren van jouw team, innovaties doorvoeren en samen resultaat behalen. Jij kunt niet wachten om het team (10 fte) van accountmanagers (binnen en buiten) tot betere salesprofessionals in de logistiek te laten groeien! In het commercieel MT bepaal je de sales strategie en samen met het team zorg je voor realisatie. Je stelt de medewerkers in staat om de beste producten en service te kunnen bieden aan nieuwe en bestaande klanten van DPD. Met als resultaat een hoger verkoopvolume en een grotere naamsbekendheid van DPD.

Jij weet de strategie te vertalen naar haalbare, uitdagende doelen voor je team. Jij wordt blij van processen optimaliseren, passend bij onze dynamische en unieke logistieke organisatie. Met jouw trackrecord in sales ga je graag de uitdaging aan om duurzame groei te creëren.

Je bezoekt klanten in het zuiden van Nederland. Je werkt veelal vanuit het DPD kantoor in Oirschot. Bij voorkeur ben je woonachtig in het zuiden van Nederland.

Jouw werkomgeving en collega’s

Je komt te werken in een omgeving met een informele en resultaatgerichte bedrijfscultuur. Hierbij horen een open en eerlijke communicatiestijl. Eigenaarschap bij DPD betekent kansen zien en die ook zelf benutten. DPD is een hands-on, resultaatgerichte en groeiende organisatie. Die werkt met oog voor het milieu

Als Sales Manager motiveer en stuur je het sales team aan, wat bestaat uit 5 gedreven Accountmanagers en 5 Sales Support Agents. Je rapporteert aan de CCO.

Vereisten

Jouw hart gaat sneller kloppen wanneer je eindverantwoordelijk bent voor het commerciële resultaat van jouw sales afdeling. Je houdt van de dynamische logistieke markt waarin de (potentiele) klanten en ook de producten en diensten sterk in beweging zijn. Je weet jezelf en het team strak te organiseren en je weet in te spelen op kansen en bedreigingen. Je bent strategisch sterk en brengt samen met het team al deze ideeën naar de praktijk. Daarnaast heb jij:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • een trackrecord in de sales en ervaring in vernieuwen van sales processen;
 • > 4 jaar leiding gegeven met omzetverantwoordelijkheid;
 • je kent de weg in het logistieke of warehousing werkveld;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €4.475 tot maximaal €6.300 bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke bonusregeling, leaseauto, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.
 • Flexibiliteit in werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een assessment en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar