Skip to content

Sales Manager (West)

Berkel en Rodenrijs, Zuid-Holland, NederlandSales

Functieomschrijving

Als Sales Manager West krijg jij veel energie van het verder professionaliseren van het salesteam in het westen van Nederland. Je volgt de ontwikkelingen in de markt en zet kansen om naar resultaat. Je voert innovaties door en weet gezamenlijk resultaten te behalen. In het commercieel MT bepaal je de sales strategie en vertaal je deze naar haalbare, uitdagende doelen. Daarin coach en begeleid je jouw team van sales professionals. Je stelt hen in staat om de beste producten en service te bieden aan nieuwe en bestaande klanten. Met als resultaat een hoger verkoopvolume en een grotere naamsbekendheid van DPD. Met jouw trackrecord in sales ga je graag de uitdaging aan om duurzame groei te creëren.


Wie worden je collega's?

DPD Nederland kent drie regio's, waarbij jij samen met jouw team verantwoordelijk bent voor regio West.  Jouw team bestaat uit vijf gedreven accountmanagers, een key account manager en vijf sales support agents. Vanuit jouw rol rapporteer je rechtstreeks aan de CCO.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.
Vereisten

Wat neem je mee?

Jij houdt van de dynamische logistieke markt, waarin de (potentiële) klanten en ook de producten en diensten sterk in beweging zijn. Je weet jezelf en het team strak te organiseren en in te spelen op kansen en bedreigingen. Vanuit de strategie werk jij planmatig en weet jij tactisch en operationeel samen met jouw team deze ideeën in de praktijk te brengen. En verder heb je:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Een trackrecord in sales en ervaring in vernieuwen van sales processen;
 • Ten minste 3 jaar leidinggevende ervaring met een omzetverantwoordelijkheid in een grote portefeuille;
 • Ervaring binnen de zakelijke dienstverlening, het is een pré als je de weg kent in het logistieke of warehousing werkveld;
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio west;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van € 4500,- tot € 6500,- per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Een aantrekkelijke bonusregeling;
 • 25 vakantiedagen, leaseauto, gunstige pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Onkostenvergoeding;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij die gedreven sales manager die graag aan de slag gaat in het westen van Nederland? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature sales manager bij DPD Nederland in Berkel en Rodenrijs!


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.


Een screening van jouw diploma, een selectie assessment en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. 

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Corina den Besten, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-40498994.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld 


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar