Skip to content

Sales Manager

Nederland, Zuid-Holland, Berkel en RodenrijsMarketing & Sales

Functieomschrijving

Voor onze locatie in Berkel en Rodenrijs haal jij als Sales Manager veel energie uit het verder professionaliseren van het salesteam. Je voert innovaties door en weet gezamenlijk resultaten te behalen. Je volgt de ontwikkelingen in de markt en zet kansen om naar resultaat. In het commercieel MT bepaal je de sales strategie en vertaal je deze naar haalbare, uitdagende doelen. Daarin coach en begeleid je jouw team tot salesprofessionals. Je stelt medewerkers in staat om de beste producten en service te bieden aan nieuwe en bestaande klanten. Met als resultaat een hoger verkoopvolume en een grotere naamsbekendheid van DPD. Met jouw trackrecord in sales ga je graag de uitdaging aan om duurzame groei te creëren.

Jouw werkomgeving en collega’s

Binnen DPD is er sprake van een informele en resultaatgerichte bedrijfscultuur. Hierbij horen een open en eerlijke communicatiestijl. Eigenaarschap bij DPD betekent kansen zien en die ook zelf benutten. DPD is een hands-on, resultaatgerichte en groeiende organisatie. Die werkt met oog voor het milieu. Binnen DPD Nederland kennen we 3 regio’s, waarbij jij samen met jouw team (10 fte) verantwoordelijk bent voor de ‘middelgrote’ klanten in het westen van Nederland. Jouw team bestaat uit 6 gedreven Accountmanagers en 5 Sales Support Agents. Vanuit jouw rol rapporteer je rechtstreeks aan de CCO. 

Vereisten

Wie ben jij?

Je komt goed tot je recht in een dynamische logistieke markt, waarin de (potentiële) klanten en ook de producten en diensten sterk in beweging zijn. Je weet jezelf en het team strak te organiseren en in te spelen op kansen en bedreigingen. Vanuit de strategie werk jij planmatig en weet jij tactisch en operationeel samen met jouw team deze ideeën in de praktijk te brengen. Daarnaast vinden wij belangrijk:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Een trackrecord in de sales en ervaring in vernieuwen van sales processen;
 • Ten minste 3 jaar leiding gevende ervaring met een omzetverantwoordelijkheid in een grote portefeuille;
 • Ervaring binnen de zakelijke dienstverlening, het is een pré als je de weg kent in het logistieke of warehousing werkveld;
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in de regio west;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat biedt DPD jou?

Een dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. Waar veel ruimte is om jouw ideeën te realiseren en daar resultaat mee te boeken. Mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen. Bij DPD staat ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal en hechten we veel waarde aan samenwerken en de realisatie van onze doelen.

Ons aanbod:

 • Een passend salaris van € 4500,- tot € 6500,- afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Interessante bonusregeling;
 • Auto, gsm, laptop;
 • Onkostenvergoeding;
 • 2/3 pensioenbijdrage;
 • 25 vakantiedagen;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Bianca van Baren, Corporate Recruiter, 06-43031174.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Wie zijn wij?


DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar