Skip to content

Route Optimalisatie Coördinator

Nederland, Noord-Brabant, OirschotNetwork

Functieomschrijving

Als Route Optimization Coordinator ben je onderdeel van het team Network Analytics, welke binnen de afdeling Network valt. Binnen de afdeling Network verzorgen we alle bewegingen met vrachtwagens (het zogenoemde grootvervoer) binnen het netwerk van DPD NL. Dit hebben we in twee delen verdeeld: central planning (klantafhalingen) en Linehaul (alle transporten tussen DPD locaties). Het team waar je komt te werken, Network Analytics, is de verbeterclub van de afdeling. Dat betekent dat we met z’n vieren in samenwerking met de teamleiders & director Network werken aan projecten die zorgen voor de step-changes in onze zoektocht naar maximale kwaliteit tegen de laagste kosten.


Binnen het team Network analytics wordt je verantwoordelijk voor het in kaart brengen en analyseren van performance en knel- en verbeterpunten van internationale transporten (linehauls). Met jouw analytische vaardigheden speur je naar de best mogelijk oplossingen voor ontstane uitdagingen binnen Network en zorg je voor de uitwerking en implementatie van verbetervoorstellen. Kortom, je zorgt voor inzicht en verandering.


Er ligt veel om op te pakken. Prioriteiten stellen is in deze rol erg belangrijk. Je zorgt ervoor dat je zo effectief mogelijk werkt en vraagt jezelf continu af met welke optimalisaties je de meeste impact creëert. Dit natuurlijk in overleg met je manager. Een aantal van de belangrijkste aandachtsgebieden voor de eerste periode die op je liggen te wachten:

 • Je schakelt veel met de Teamleader van Linehaul Planning om ervoor te zorgen dat jouw verbeteringen worden doorgevoerd, en de planners het iedere dag een beetje beter kunnen doen. Zo vergroot je het financiële inzicht van ritten en begeleid mede de tendering van vervoer.
 • Daarnaast ben je key-user voor een aantal tools, zoals Roadnet en het Linehaulmodel opgezet door afdeling Insight & Analytics.
 • Je zult fungeren als de link naar de DPDgroup, de service-planner. Omdat DPD Nederland dient als transitland voor andere DPD landen, ontstaan er ook lastige situaties buiten onze landsgrenzen. Je gaat in gesprek met de DPDgroup en andere depots in Europa en brengt ze in beweging.


Jouw team en collega’s?

In deze rol schakel je met veel verschillende stakeholders binnen DPD, zowel nationaal als internationaal. Je komt te werken in het ambitieuze en gedreven team van Network Analytics op Hub Eindhoven en rapporteert aan Manager Network Analytics.

Vereisten

Het is een veelzijdige functie waarin procesmatig denken belangrijk is. Jij weet precies wat er moet gebeuren voordat we het gewenste resultaat hebben behaald. Met jouw analytische skills geef je inzicht in data en creëer je draagvlak in de organisatie. Omdat je jouw bedachte verbetervoorstellen intern wilt verkopen beschik je ook over de nodige overtuigingskracht. Daarnaast vragen wij:

 • Minimaal een afgeronde WO opleiding. Bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde;
 • Ervaring met optimalisatievraagstukken is een pré;
 • Zelfstandige en proactieve mindset binnen een deadline-gedreven omgeving;
 • Planmatige, procesmatige -en oplossingsgerichte vaardigheden;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels


Samen verder?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €3.398 tot maximaal €4.855, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen + 3 dagen te verdienen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team.
 • Flexibiliteit in werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden


Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT. DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot (HQ), Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs. Kijk voor meer achtergrondinformatie op de homepagina.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar