Skip to content

Operations Manager

Nederland, Utrecht, VeenendaalOperations

Functieomschrijving

Als Operations Manager ben je eindverantwoordelijk voor het coördineren, plannen en controleren van de uitvoering van de dagelijkse operationele werkzaamheden op het depot met betrekking tot de verwerking van de inkomende en uitgaande pakketten.


Hub Veenendaal is één van de twee grootste hubs van DPD Nederland waar we 5 dagen per week als schakel in het grootste Europese netwerk van pakketvervoer werken. Met volumes die jaarlijks groeien blijft continue verbeteren een van de pijlers van onze organisatie. In deze continue dynamiek begrijp jij dat het succes van het proces voor het grootste deel afhankelijk is van je medewerkers. Je begeleidt, coacht en motiveert een groep teamleiders op hun leidinggevende capaciteiten, probleemoplossend en anticiperend vermogen en hun persoonlijke groei. De teamleiders geven op hun beurt weer leiding aan de diverse groep van ca. 150 uitzendkrachten en 80 vaste krachten in de loods. Jij bent in staat een juiste balans te vinden tussen mensgericht leiderschap zonder resultaten te vergeten. Een veilig proces is daarbij de allergrootste prioriteit.


Jij brengt rust, regelmaat én resultaat in het totale operations proces. Dit doe je door het overzicht te hebben, analyses te maken en verbetervoorstellen te vertalen naar pragmatische implementatieplannen. Daarbij neem je het initiatief en betrek je belangrijke ketenpartners in het continue optimalisatieproces. Je werkt samen met de Hub Manager en de Hub Analytics Manager om op basis van data verbeteringen aan te brengen in de dagelijkse praktijk. Daarmee zorgen we ervoor dat we het elke dag een stukje slimmer doen met een betere kwaliteit voor onze klanten als doel.


Je werkt nauw samen met 3 andere operations managers en je rapporteert aan de Hub Manager. Je zorgt voor een soepel proces en de bijbehorende cut-off tijden. Je werkt in dag, avond en nachtdiensten op roulatiebasis die je afspreek met je collega’s Operations Managers.


Wat biedt de functie jou?

 • Een spilfunctie in een omgeving waarin geen dag hetzelfde is. Je wordt op vele vlakken uitgedaagd, maar zonder wrijving geen glans! Iedere dag leer en ontwikkel je jezelf in een bedrijf dat ook groeiende is.
 • Voor die logistieke en ervaren professional die een stap wil zitten: jij kan hier echt iets neerzetten. Er is ruimte voor jouw initiatieven en creatieve inbreng onder het motto ‘kan niet bestaat niet!’’.
 • Je werkt met mensen in een specifieke DPD dynamiek. Wat dat inhoudt, ga je vanzelf ervaren. Jouw mensenkennis en skills van verandermanagement kan je hier optimaal inzetten.
 • We houden van open en eerlijke communicatie in een informele bedrijfscultuur.

Vereisten

 • Daadkracht en doorzettingsvermogen
 • Analytisch denkvermogen
 • Oog voor het proces én de mens
 • Tact en overtuigingskracht
 • Communicatief sterk & inspirerend


En ook:

 • Werk- en denkniveau op HBO-niveau;
 • 5 jaar relevante werkervaring in de logistieke branche;
 • Leiderschapskwaliteiten om grote groepen medewerkers aan te sturen;
 • People manager skills;
 • Ervaring met LEAN en kennis van het managementsysteem (ISO-norm 9001 & 14001) is een pre;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als in Engels in woord en geschrift.

Wat biedt DPD?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een fulltime functie;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Een salaris in de range van €3460 tot maximaal €4950 afgestemd op jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, vakantiebijslag, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.


DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar